More

  © Jacowbski

  Première: Petit Jean brengt kortfilm uit rond debuut EP ‘Emceeclopedie’

  -

  De Leuvenaar die in Brussel zijn nieuwe thuis zag, Petit Jean, alter ego van Jan Asselberghs bracht in februari zijn debuut EP ‘Emceeclopedie’ uit. De man verrast jou vandaag met een première in de vorm van een kortfilm rond zijn EP. 

  De 28-jarige Petit Jean is een Vlaamse rapper en slamdichter die in het Nederlands rapt, slamt en teksten schrijft. In 2016 behaalde hij de publieksprijs in de finale van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry. Een jaartje later werd hij tweede in de categorie ‘Lyrics’ op de Spoken Awards in Rotterdam. Muzikaal zat hij ook niet stil, met het Leuvense hiphopcollectief Soundrascalz bracht hij in 2017 en 2019 twee albums uit en zette hij zijn eerste stappen in de Vlaamse hiphop scene. Ze mochten onder andere voor STIKSTOF, ’t Hof van Commerce en zelfs hiphoplegende Grandmaster Flash optreden.

  Rap en slam poetry

  Eind 2019 was het voor Asselberghs tijd voor wat anders, en zo zag ook zijn debuut EP ‘Emceeclopedie’ in het voorjaar van 2020 het levenslicht. Een debuut waar rap en slam poetry naadloos worden gecombineerd. Zo opent hij smooth met ‘Wie Ben Ik?’, slaat hij doodeerlijk aan het slammen op ‘Ouder’ en eindigt hij meer dan catchy met ‘Simpel’.

  Rond de songs bracht hij eerder al videoclips uit, maar vandaag gunt hij ons in première een blik op het volledige verhaal. In tien minuten worden de vijf nummers van ‘Emceeclopedie’ chronologisch uitgediept met beeld en muziek. Met in de hoofdrol Asselberghs zelf, tot Cara Pils en (oplos)koffie. Een moment van rust vlak voor uw weekend.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie