More

  Portland @ OLT Rivierenhof: boordevol energie om nieuw concertseizoen te starten (★★★★)

  ©Margit Vantoortelboom

  Portland @ OLT Rivierenhof: boordevol energie om nieuw concertseizoen te starten (★★★★)

  -

  Het nieuwe concertseizoen is (eindelijk) begonnen. Woensdag stond Portland in het OLT Rivierenhof in Antwerpen. Het was hun eerste grote concert sinds de start van corona. Op het Covid Safe Ticket na, voelde het bijna weer normaal aan. Nadat we onze angst voor de massa hadden overwonnen, was het weer ouderwets genieten van goede muziek. 

  Als voorprogramma had Portland Caspar Auwerkerken bij. Dat was meteen een sterk begin en zette de toon voor de rest van de avond. Je merkte dat iedereen blij was om nog eens op een concert te zijn, zowel de artiesten, als het publiek.

  Portland begon met hun single Killer’s Mind. Het publiek was meteen mee. Je voelde hoe blij de band was om nog eens een groot concert te spelen. Zo zeiden ze meermaals dat het hun favoriete concert ooit was, en hoe blij ze waren om terug te zijn. Het concert kabbelde voort in typische Portlandsfeer. Je wordt erin gezogen en bent helemaal mee met wat ze doen.

  Een van de hoogtepunten was Pearls, een nummer dat zangeres Sarah solo zingt. Daar raakte ze toch een gevoelige snaar. Je kon een speld horen vallen in het publiek (wat letterlijk werd toen iemand een beker liet vallen en de helft van het openluchttheater opschrikte). Ook Ally Ally was enorm sterk.

  ©Margit Vantoortelboom

  De set werd afgesloten met het krachtige Deadlines. Daar kon de band zich volledig uitleven en bereikten ze een climax. Toen ze het podium afliepen, bleef het publiek brullen. Ze waren niet gekomen om nu al naar huis te gaan! En dus kwam Portland terug met hun laatste single Aftermath. Hun twee stemmen samen vormden een prachtig geheel. Ook bij Lucky Clover was het publiek helemaal mee en werd er luidkeels gezongen. Als afsluiter klonk Pouring Rain. De zaklampjes van de smartphones gingen aan, wat zoals altijd een mooie sfeer creëerde.

  Op het concert van Portland kreeg je het gevoel dat we teruggaan naar het oude normaal. De band was, zelfs na hun lange pauze, sterker dan ooit en genoot zichtbaar van de sfeer en de aandacht. Het publiek was ook volledig mee na de lange periode. Er werd gezongen en gedanst. Bye bye corona, hallo normale leven!

  ©Margit Vantoortelboom
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Het nieuwe concertseizoen is (eindelijk) begonnen. Woensdag stond Portland in het OLT Rivierenhof in Antwerpen. Het was hun eerste grote concert sinds de start van corona. Op het Covid Safe Ticket na, voelde het bijna weer normaal aan. Nadat we onze angst voor de...Portland @ OLT Rivierenhof: boordevol energie om nieuw concertseizoen te starten (★★★★)