More

  Portland brengt wondermooie versie van ‘Ergens Onderweg’ van De Mens

  Advertentie

  -

  Het gebeurt niet vaak dat we muziek oppikken uit programma’s zoals Liefde voor Muziek of The Best Of. Toch werden we dinsdagavond aangenaam verrast door Portland. Zij brachten een cover van Ergens Onderweg van De Mens. Het is onze NXTPOP Must Discover.

  In het nieuwe VTM-programma The Best Of krijgen we iedere week covers van de grootste hits van een Vlaamse artiest te horen. Na onder meer De Kreuners en Natalia kregen we ditmaal de songs van De Mens te horen. Dat is de band rond Frank Vander linden, die in 1992 ontstond, en hits scoorde met songs zoals Irene en Jeroen Brouwers (schrijft een boek). 

  Met onder meer Clouseau, Flip Kowlier en Willy Sommers en Christoff brachten verschillende Vlaamse topmuzikanten eigen versies van de songs van De Mens. Al sprong vooral Somewhere Along The Way van Portland in het oog. De band rond Jente Pironet en Sarah Pepels verraste met hun Engelstalige adaptie van het grote Ergens Onderweg. Portland zette een magische song neer, met als basis de perfecte harmonie van de stemmen van Pironet en Pepels, die als een hypnotiserende trip naar een magische duisternis klonk.

  Portland live aan het werk zien? Ze staan op 10 oktober in AB.

  Check ‘Somewhere Along The Way’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer