More

  Poolse popzangeres Brodka klinkt gedecideerd op nieuwe single ‘Game Change’

  Poolse popzangeres Brodka klinkt gedecideerd op nieuwe single ‘Game Change’

  -

  Popzangeres Brodka vergaarde de afgelopen jaren enorme bekendheid in Polen. Nu is het project klaar om buiten de landsgrenzen te treden met nieuwe single Game Change. Het is onze Must Discover.

  De Poolse popster Brodka ken je waarschijnlijk nog niet, maar ze doet het in eigen land wel erg goed. Monika Brodka, zoals de vrouw echt heet, won in 2003 de Poolse versie van Idool. In de loop der jaren volgden vier langspelers. De laatste platen Granda (2010) en Clashes (2016) werden zelfs platinum bekroond.

  Nu is de popzangeres toe aan haar vijfde album BRUT, dat ze bij PIAS zal uitbrengen. Single Game Change is het eerste voorproefje van de nieuwe langspeler. “We komen allemaal problemen tegen als we ons niet aan de geaccepteerde normen houden”, legt ze uit. “Tijdens het maken van de video voor Game Change, raakte ik geïnspireerd door het verhaal van de Albanese ‘Sworn Virgins’. Vrouwen die, door een gelofte van kuisheid af te leggen, een mannelijke rol in de samenleving op zich nemen en tegelijkertijd alle privileges verwerven die bij het man-zijn horen. Ze worden als mannen behandeld, maar kunnen hun vrouwelijke naam behouden.”

  Ontdek de nieuwste muziek via onze Must Discover-afspeellijst. 

  Check single ‘Game Change’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie