More

  Pino en Claudia winnaar derde battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

  Advertentie
  Advertentie

  -

  In de derde battle in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ nam het koppel Dominique en Wendy het op tegen vader en dochter Pino en Claudia. Het traditionele Italiaanse menu viel bij de jury unaniem in de smaak en wint deze battle. “Met je oogjes dicht zit je daar, in Italië”, mijmerde Sergio Herman.

  Nadat Lorenzo en Ayse en Jasmina en Deborah zich al konden plaatsen voor de volgende fase, gaan deze week de twee laatste battles door in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Gastjury Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe, Anne-Sophie Breysem en sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin vellen opnieuw hun vakkundig oordeel over de verschillende menu’s van de kandidaten.

  Dominique en Wendy vs. Pino en Claudia

  In de derde battle namen Dominique en Wendy het op tegen vader en dochter Pino en Claudia: de Lovebirds versus de Siciliaanse Connectie. Met een score van 50 op 100 haalden Dominique en Wendy met de hakken over de sloot de battle-fase als derde van hun groep. Pino en Claudia eindigden met 67 op 100 ook als derde in hun groep. Een verschil van maar liefst 17 punten  tussen beide duo’s. Maar in de battles staan de tellers opnieuw op nul. 

  © VTM

  Als er vandaag iets misloopt, dan flip ik echt door”, vertelt Claudia nadat vorige keer een Pinocchio-beeldje in de sauspan viel. “Er is niets in de buurt dat er in kan vallen”, sust papa Pino. Het menu van Pino en Claudia krijgt een score van 43 op 60, Wendy en Dominique verlaten de wedstrijd met 35 op 60. “Ik hoorde sowieso al aan de manier waarop ze de commentaar aan ons overbrachten dat er meer minpunten waren dan bij het menu van Pino en Claudia”, vertelt Dominique. “Het was een heel leuke battle, fantastisch. Ik heb me echt kostelijk geamuseerd. Ik had nooit gedacht – een jaar geleden – dat ik mij in de keuken zo enorm zou amuseren.” 

  Bij Dominique en Wendy is er geen sprake van flippen. Ze werken rustig en gestructureerd totdat Wendy zich diep in de vinger snijdt. Ayse roept haar toe: “Wendy, niets van aantrekken! Gewoon verder focussen”. Lorenzo vult aan: “Je hebt nog negen andere vingers!”. Mira concludeert: “Da’s pas een battle, als er bloed bij komt kijken!”. Verbazen underdogs Wendy en Dominique of overwint het Italiaanse temperament? Samen met de gastjury oordelen Sergio en Marcelo welk duo op basis van hun zelfgekozen driegangenmenu het derde restaurant verdient.

  ‘t Is leuk gebracht, maar ik vind dit geen dessert.”

  Het menu van Wendy en Dominique kreeg minder positieve reacties: bij het beenmerg met rundstartaar werd een associatie met The Flintstones gemaakt, bij de snoekbaars was Marcelo Ballardin ‘de gratenkoning’: hij moest niet minder dan 8 visgraten uit zijn mond halen en bij het dessert struikelde Sergio Herman over de pastinaak: “Pastinaak is niet mijn grote vriend en gaat het ook nooit worden. Voor mij mogen die knolletjes ook gewoon onder de grond blijven zitten. ‘t Is leuk gebracht, maar ik vind dit geen dessert.

  Claudia en Pino zijn het derde duo dat in een latere fase een eigen pop-up restaurant mag openen. De opnames van deze fase worden omwille van de maatregelen rond het coronavirus later ingepland en uitgezonden.

  © VTM

  Punten van de jury

  • Pino en Claudia: Loïc 8, Piet 7, Anne-Sophie 7, Sofie 7, Marcelo 7, Sergio 7 = 43/60 
  • Wendy en Dominique: Loïc 6, Piet 5, Anne-Sophie 6, Sofie 6, Marcelo 6, Sergio 6 = 35/60
  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie