More

  Piet Huysentruyt keert terug naar het scherm als jurylid in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’

  Advertentie

  -

  Vanaf morgen, dinsdag 7 april, is het tijd voor de volgende fase in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: de battles. Te zien op dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

  LEES OOK: Kim en Charlotte vallen af in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: Charlot en Charlotte geven slechts 2 punten

  In tegenstelling tot de eerste tien afleveringen waarbij de duo’s thuis kookten, werden de battles opgenomen in een impressionante battleruimte. Er werden onder meer twee volledige keukens met professionele apparatuur geïnstalleerd en rug aan rug geplaatst voor twee concurrerende duo’s. Ook in de battles krijgen de duo’s drie uur de tijd om een driegangenmenu naar keuze voor te bereiden en op die manier Sergio Herman en Marcelo Ballardin te overtuigen van hun talenten.

  © VTM

  De twee sterrenchefs worden in deze fase bijgestaan door een culinair hoogstaande gastjury. De ‘godfather van de Vlaamse Kookprogramma’s’ Piet Huysentruyt schuift mee aan tafel. Chef-kok Sofie Dumont, bekend van het kookprogramma ‘De Keuken van Sofie’, en Anne-Sophie Breysem, in 2015 uitgeroepen tot Ladychef of the Year, zorgen voor de vrouwelijke touch aan tafel. En Loïc Van Impe is niet alleen zot van koken, maar ook het jongste jurylid van de bende. De inzet van de battles is een ticket naar de volgende ronde en het openen van een eigen restaurant. Deze fase zal door de maatregelen rond het coronavirus op een later tijdstip opgenomen en uitgezonden worden.

  Battle 1: Lorenzo en Ayse versus Dries en Charlotte (dinsdag)

  De groepswinnaar van de Mijn Keuken-fase krijgt een belangrijk voordeel in de battle fase: ze concurreren tegen het duo met het laagst aantal punten van de andere groep. De eerste battle wordt er één tussen Lorenzo en Ayse versus Dries en Charlotte, respectievelijk eerste en laatste uit beide groepen.
  Nadat Ayse als belangrijkste taak het rollen van komkommersneetjes en vervolgens druivenbladeren krijgt, ontpopt ze zich tot ‘The Queen of the Rollers’. Dries en Charlotte serveren skrei bij het hoofdgerecht: “Terug vis, heel ambitieus. We hebben al eens rauwe vis gegeven door tijdsgebrek – ze gaan dus met argusogen zitten kijken naar de cuisson”, beseft Dries. Beide duo’s moeten de voltallige jury overtuigen van hun talent om later een eigen restaurant te openen.

  Battle 2: Jasmina en Deborah versus Seb en Simon (donderdag) 

  De moestuintweeling Deborah en Jasmina nemen het in een zenuwslopende battle op tegen culinaire kotgenoten Seb en Simon. Beiden eindigden tweede in hun groep. De zussen treden uit hun comfortzone en kiezen bij het voor- en hoofdgerecht tweemaal voor vis. Seb en Simon blijven daarentegen bij hun concept: Vlaamse klassiekers met een eigen twist. Voor het hoofdgerecht kiezen ze voor Bressekip. Beide duo’s sukkelen echter met de cuisson en lokken volgende reacties uit: “Jammer dat zowel de vis als de kip hiervoor hebben moeten sterven” aldus Piet Huysentruyt. En Marcelo heeft hier een afgeleide op voor de vis: “If you put it back in the water, it would come to life again. It was so raw…
  Wie houdt de zenuwen onder controle en slaagt erin het tweede restaurant te winnen?

  © VTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer