More

  Pentagon geeft beelden van UFO’s vrij uit 2004 en 2015

  Advertentie

  -

  Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft drie video’s vrijgegeven van trainingsvluchten waar Amerikaanse piloten in contact kwamen met ongeïdentificeerde vliegende objecten. De beelden werden enkele jaren geleden reeds gelekt, maar nu heeft het Pentagon de beelden officieel ‘declassified’, waardoor ze publiek gemaakt kunnen worden.

  De ophefmakende beelden werden reeds in 2007 en 2017 publiek gemaakt door onder meer The New York Times. De beelden werden gemaakt aan boord van trainingsvluchten in november 2004 en januari 2015. Op de zwart-wit infraroodbeelden is een mysterieus vliegend object te zien, dat zich pijlsnel door de lucht beweegt. 

  Ongeïdentificeerd

  In de video’s uit 2015, die opvallend scherper zijn, is onder meer commentaar te horen van de betrokken piloten. Zij weten niet wat hun overkomt: “Kijk naar dat ding!’ Ook voor de getrainde piloten is het onverklaarbaar wat ze zagen. Wat zeker is, is dat de toestellen zich niet gedragen zoals klassieke straaljagers. 

  Het Pentagon heeft dus nu besloten om de beelden openbaar te maken. Ze bevestigen daarmee dat het inderdaad om echte beelden gaat, die gemaakt zijn door de Amerikaanse marine. “Het Amerikaanse ministerie van Defensie brengt de beelden uit om misverstanden bij het publiek over de echtheid weg te nemen.” Naar de aard van de objecten blijft het Pentagon mysterieus en noemt ze “ongeïdentificeerd”

  De video’s zijn nu te downloaden op de website van het Naval Air Systems Command. Vanaf 2007 bestudeerde het Pentagon onbekende vliegende objecten onder een ‘classified program’, opgezet in opdracht van de toenmalige Amerikaanse Senaatsfractieleider Harry Reid. Het ‘Advanced Aviation Threat Identification Program’ werd in 2012 stopgezet. 

  Nog meer video’s?

  Ex-senator Reid tweette maandag dat hij verheugd is dat het Pentagon de beelden vrijgaf, maar tegelijkertijd zegt hij dat “het slecht het topje is van het onderzoek en (beeld)materiaal dat beschikbaar is”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer