More

  Palaye Royale @ Kavka Zappa: Losgaan tot je niet meer kan (★★★★)

  Advertentie

  -

  Op vrijdag stond Palaye Royale in Kavka Zappa Antwerpen. Wij gingen de sfeer even opsnuiven. Ze brachten goede muziek en hadden veel contact met het publiek. Wat kan je nog meer wensen op een concert?

  Palaye Royale trekt momenteel door Europa met hun ‘The Bastards’ tour. Dat ging niet altijd van een leien dakje. Al twee zalen zeiden op voorhand af, omdat ze “de veiligheid van fans niet kunnen garanderen”. ‘Onzin’, klinkt het luid op Twitter.

  Knetterende start

  Als voorprogramma bracht Palaye Royale de Brits-Amerikaanse altrockband Charming Liars mee. Geen slechte keuze, als je het ons vraagt. Hun muziek is goed, en live klinken ze nog veel beter. Ze hadden contact met het publiek: lieten hen meezingen, vroegen om reactie,… En het publiek deed dan ook nog eens gretig mee. Kijk uit, want deze mannen kunnen nog ver komen!

  © Anne de Nijs

  Toen kwam natuurlijk de act waar iedereen op stond te wachten: Palaye Royale. De Canadees-Amerikaanse band liet als start het nummer ‘Blood’ van My Chemical Romance spelen. Dat is succes verzekerd bij een publiek als dit. Iedereen zong hard mee en je voelde de spanning stijgen. En daar waren ze dan eindelijk. Ze zetten de eerste tonen van ‘Fucking With My Head’ in en de fans gingen volledig los. 

  Adorerende fans

  Palaye Royale vindt het duidelijk belangrijk om interactie met het publiek te hebben. Zo loopt zanger Remington Leith vaak door het publiek, of staat hij vanvoor aan de barricade zodat hij heel dicht staat. Het toppunt was wanneer hij ‘Ma Chérie’ zong. Hij liep het publiek in en maande hen aan te gaan zitten. Zelf deed hij dat ook. Zo zong hij het hele nummer, in het midden van het publiek. Dat gaf een heel intiem effect. De fans zaten aandachtig te luisteren.

  “Fuck Donald Trump”

  Na dat rustige nummer kwam dan meteen het hardste nummer van de avond. De band zette ‘Massacre, The New American Dream’ in, een nummer over de wapenwetgeving in Amerika. De fans begonnen te dansen en te springen en brulden de tekst helemaal mee. Het nummer werd afgesloten met de zin: “Fuck Donald Trump”. Dat kon het publiek alleen beamen.

  Afsluiten deed Palaye Royale met ‘Mr. Doctor Man’. De fans dansten voor een laatste keer de ziel uit hun lijf voor ze na een geslaagde avond naar huis gingen. Palaye Royale is een fantastische liveband. De connectie die zij met hun publiek hebben is ongeëvenaard. Alle leden geven zich volledig op het podium. Wie een topavond wil, moet zeker eens naar één van hun concerten gaan. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Palaye Royale is een fantastische liveband. De connectie die zij met hun publiek hebben is ongeëvenaard. Alle leden geven zich volledig op het podium. Wie een topavond wil, moet zeker eens naar één van hun concerten gaan. Palaye Royale @ Kavka Zappa: Losgaan tot je niet meer kan (★★★★)