More

  OVERZICHT | Museumnacht Gent 2023: van een Gentse ‘Hunger Games’ tot een urban jungle

  -

  Op 7 december vindt de jaarlijkse Museumnacht plaats in Gent. Van 18 tot 1 uur kan je terecht in maar liefst tien Gentse musea voor een avond gevuld met kunst en gezelligheid. Bovendien is de Museumnacht volledig gratis, reden te meer om een kijkje te nemen dus. Hier een overzicht van de deelnemende musea en hun programma.

  Huis van Alijn

  Nineties kids, trek je Buffalo’s aan, neem je Furby mee en haast je naar het Huis van Alijn! Je ontdekt er een expo over de magische jaren ’90 en gooit je beentjes los op de hits van toen in de binnentuin. Nostalgische fun verzekerd!

  Museum Dr. Guislain

  Hongertje gekregen? In het Museum Dr. Guislain smul je van heerlijk comfort food met een glaasje glühwein in de hand op een heuse wintermarkt. Tussendoor ontdek je lokaal opkomend talent en de performers onder ons kunnen zich helemaal geven op het vrij podium. 

  MSK

  Het Museum voor Schone Kunsten geeft haar kunst een modern tintje met behulp van technologie. Kom te weten wat AI kan betekenen in de creatieve wereld en aanschouw de installaties van de toekomstige Banksy’s en Van Gogh’s aka de studenten van Luca School of Arts.

  Kunsthal Gent

  Hier wordt je muzikaal gehoor verblijd door klankencollectief a-e-i-o-u. Veel meer kunnen we nog niet verklappen, wel dat het de moeite zal zijn. Met gespitste oortjes richting de Kunsthal dus!

  STAM

  Met de prequel zijn de Hunger Games weer helemaal terug van weggeweest. In het Stadsmuseum kan je er zowaar zelf aan deelnemen – de Gentse versie dan wel. Heelhuids door alle opdrachten geraakt? Geniet van een portie lekkere Belgische frietjes. 

  GUM en plantentuin

  In het Gents Universiteitsmuseum kijk je je ogen uit. Daarnaast warm je ook best je stem op voor een fantastische danskaraoke. De plant moms en dads halen hun hart op tussen het groen in de Plantentuin. Urban jungle vibes!

  De wereld van Kina

  In dit museum draait alles om dinosaurussen. Keer terug naar het trias en waan je in Jurassic Park. Als kers op de taart laat je een dinotattoo zetten en je toekomst voorspellen door waarzegster La Esterella…

  Industriemuseum

  Bezoek de gloednieuwe expo FERRO NON FERRO over de metaalindustrie of ga zelf aan de slag met alle materialen die je je maar kan inbeelden. Toch niet zo’n creatieveling? Laat het werk over aan iemand anders en aanschouw het vakmanschap van een smid in actie in de binnentuin. 

  Sint-Pietersabdij

  In het hart van Gent kom je de boerenbuiten opsnuiven. Met de expo Buitenmensen krijg je een unieke inkijk in het leven van mensen die op het platteland wonen doorheen heel België. Een ontspannende en interessante reis om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven!

  S.M.A.K

  In het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst staat ‘nieuwer dan nieuw’ op het programma. Je kan er onder andere de kersverse expo’s van Jan Van Imschoot, Karlo Kachavara en het Brievenproject van Joseph Willaert als eerste gaan  bewonderen. Het Brussels collectief ZAÄAR zorgt voor de gepast muzikale ondersteuning.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie