More

  Overzicht: deze symbolen vervangen Diesel, Euro 95/98

  Advertentie

  -

  Op 12 oktober worden de symbolen voor brandstoffen gelijkgesteld over de hele Europese Unie. Dat betekent dat de klassieke Diesel en Euro 95/98 vervangen worden in ons land. Hieronder een overzicht:

  Waar?

  De benaming en etiketten voor Diesel, Euro 95 en Euro 98 worden binnenkort gelijkgesteld in de 28 lidstaten van de Europese Unie, de landen van de EER (IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) en ook in Macedonië, Servië, Zwitserland en Turkije.

  © FOD Economie

  Wat verandert er?

  Benzine

  De traditionele benamingen van Benzine: Euro 95 en Euro 98 verdwijnen en worden vervangen door E5, E10 en E85. Het cijfer na de “E” staat voor de hoeveelheid biobrandstof in de benzine. Indien je voordien Euro 95/98 tankte, dien je nu voor E5 te gaan.

  Diesel

  Ook Diesel krijgt een nieuwe benaming, dit wordt vervangen door B7, B10 en XTL. Het cijfer na “B” verwijst naar de hoeveelheid biodiesel in de brandstof. Diesel B10 is een nieuwe brandstof, die maximaal 10% biodiesel bevat. XTL zijn de synthetische paraffinehoudende dieselbrandstoffen

  Gasachtige brandstoffen

  Ook de gasachtige brandstoffen worden binnenkort geüniformeerd: H2 staat voor waterstof, CNG voor gecomprimeerd aardgas, LPG vloeibaar petroleumgas en LNG vloeibaar aardgas.

  Overzicht:

  Benzine Voor Na
  E95 E5
  E98 E5
  E95 E10 E10
  Diesel Diesel 10S B7

  Bron: FOD Economie

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer