More

  Oscar and the Wolf maakt zijn gedroomde comeback met ‘James’

  Advertentie

  -

  Het is van 2017 geleden dat Oscar and the Wolf nog nieuwe muziek uitbracht. Nieuwe single James is de zwoele, sensuele terugkeer van Oscar and the Wolf. Het is onze Must Discover.

  Oscar and the Wolf is terug. Vier jaar na de release van tweede album Infinity, is het project rond Max Colombie terug met nieuwe muziek. Na passages op Rock Werchter, Pukkelpop, Sziget, Lollapalooza Paris, uitverkochte Sportpaleizen en arenashows in Amsterdam en Istanbul trok Colombie zich terug in de luwte om te schrijven aan zijn derde album.

  Net zoals op Infinity werkte Max opnieuw samen met nachtraaf Jeroen De Pessemier (The Subs) en bandlid Ozan Bozdag. Op het nieuwe James klinkt Oscar and the Wolf hartstochtelijker dan ooit. Een vlezige beat, een elektrische gitaar en de falsetto van Colombie maken van James het eerste wapenfeit na de lange stilte. Voor de song liet Colombie zich inspireren door het levenstempo aan de Franse en Italiaanse Riviera.

  Bijna vijfeneenhalve minuut duurt deze nieuwe single en vormt een hybride tussen het dromerige Entity en het sad dancing Infinity. De song vormde zich volledig van Colombie tijdens een droom. “Ik stond op een dag op en had de volledige song in m’n hoofd. Van de zanglijn tot de drums, akkoorden en het volledige arrangement.” De song verwijst naar de geboorte van zijn neefje, die op de dag van de opnames geboren werd. Oscar and the Wolf maakt zijn gedroomde comeback. James is een violet kleurende terugkeer naar zijn roots. Zweterig dromen we naar meer.

  Check single ‘James’ van Oscar and the Wolf

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer