More

  Oscar And The Wolf in een nieuw jasje op ‘Bel Air’ van Todiefor

  Advertentie

  -

  Zij die zich afvragen waar Max Colombie van Oscar And The Wolf zich tegenwoordig mee bezighoudt in afwachting van de uitgestelde The Shimmer tour, checken best eens de nieuwste release van Todiefor. Deze Brusselse DJ en producer met Italiaans-Spaanse roots werkte samen met Oscar And The Wolf voor zijn single Bel Air.

  Todiefor mixt zowel talen als muziekstijlen op zijn gelijknamige EP, waarop drie versies van Bel Air te horen zijn. In elk van de drie versies neemt zanger Mahmood het grootste deel van de vocals voor zijn rekening. Mahmood, de Italiaan die dit jaar zijn land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, zingt in zijn moedertaal op Bel Air. Het nummer begint rustig en speelt subtiel in op het ritme van de Italiaanse taal. Iets later bouwt de muziek op naar een dansbaar refrein met exotische klanken die een zekere portie mysterie met zich meebrengen.

  Nadien gaat Bel Air, naargelang de versie die je beluistert, verder in het Frans, Spaans of Engels; Oscar And The Wolf neemt uiteraard die laatste taal voor zijn rekening. Hoewel de overgang ietwat abrupt aanvoelt, past de diep resonerende stem van Colombie toch best goed in deze ritmische en zomerse compositie van Todiefor. Bel Air is niet meteen iets wat aanleunt bij het repertoire van Oscar And The Wolf, al wordt het nummer na het intermezzo van Colombie als het ware in een ander licht gezet, waardoor dat ritmische refrein net iets meer geladenheid meekrijgt.

  Misschien is het dus dat mysterieuze en experimentele dat de twee artiesten heeft samengebracht. Een tip voor wie benieuwd is naar een andere kant van Oscar And The Wolf!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer