More

  Oscar And The Wolf geeft startschot voor de zomer met ‘Dancing Machine’

  Advertentie

  -

  Niet meteen iets wat we zagen aankomen: Oscar and the Wolf dropte net de eerste single van zijn nieuwe EP Afterglow. Een nazindering van The Shimmer misschien, het jongste album dat nog maar een halfjaar in de rekken ligt. Met Dancing Machine zorgen Max Colombie en co ongetwijfeld voor volle dansvloeren en – binnenkort ook – platgetrapt festivalgras allerwege.

  De verse single bevat alle basiselementen die Oscar And The Wolf typeren: een aanstekelijke cadans, de herkenbare stem van Colombie, overheersende synths en hier en daar wat experimentele sounds. De band blijft met Dancing Machine echter nogal op de vlakte en kiest voor een catchy, repetitief refrein. Het mysterie en de donkerte waar Oscar And The Wolf zich regelmatig aan waagt, worden even aan de kant geschoven voor een simpele boodschap: everybody just wants to dance with you. Mits de onvermijdelijke melancholie die toch altijd ergens verscholen zit in Colombies muziek, natuurlijk. Naar eigen zeggen gaat het nummer over iemand die zijn en iedereens aandacht trekt op de dansvloer, even onweerstaanbaar als onbereikbaar is. Met andere woorden, een hedendaagse dancing queen, die we aanschouwen door de zonnebril van Colombie.

  Volgens die laatste biedt de aankomende EP Afterglow een erg persoonlijke kijk in zijn gevoelswereld. De videoclip, die vanaf vrijdag te zien is, zal bestaan uit een resem spontane beelden waar we de frontman kunnen aanschouwen in zijn natuurlijke habitat: al dansend in zijn eigen living, zichzelf een echte Dancing Machine wanend. Benieuwd wat de rest van Afterglow brengen zal, en ook hoe die living eruitziet!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer