More

  Opnames van W817-film ‘8eraf!’ zijn gestart: vanaf dit najaar in Kinepolis

  © Eyeworks - Sofie Gheysens

  Opnames van W817-film ‘8eraf!’ zijn gestart: vanaf dit najaar in Kinepolis

  -

  Na heel wat uitstel is het zover. De W817-film 8eraf! is eindelijk in productie gegaan. De revival van W817 is het gevolg van een oproep die de acteurs afgelopen jaar de wereld lanceerden.

  Na een jaar uitstel door de corona pandemie zijn vandaag de opnames van de W817-film 8eraf! gestart. Vorig jaar lanceerden de acteurs de oproep dat de film enkel gemaakt zou worden indien 50.000 fans op voorhand een ticket kochten. Op minder dan een maand tijd werd het cijfer gehaald, waardoor 8eraf! in het late najaar in de Kinepolis-bioscopen te zien zal zijn.

  De film brengt de originele vaste cast van de reeks terug in een nieuw verhaal. Het scenario is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keert terug als regisseur en debuteert hiermee in de bioscoop. “Het is fantastisch dat we dit waanzinnig filmproject kunnen realiseren dankzij de steun van meer dan 50.000 fans. Vorige jaar zorgde corona er voor dat we de film niet konden draaien maar van uitstel kwam geen afstel. We hebben het afgelopen jaar vol enthousiasme uitgekeken naar de start van de opnames van de film en we hopen dat de vertoning ervan voor de fans ook iets is om ontzettend hard naar uit te kijken in het najaar”, aldus de cast van W817.

  Het verhaal

  Na hun studies hebben de vrienden elkaar uit het oog verloren. Elk van hen, volgden zijn eigen dromen en passies. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodig zijn ex-kotgenoten op een bijzonder feestje. Tijdens een geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

  W817

  W817 liep van 1999 tot 2003 op Ketnet en groeide uit tot een legendarische reeks bij de huidige generatie twintigers, maar ook andere generaties groeiden op met de populaire reeks. In de reeks zien we een aantal studenten samenwonen. De reeks bracht een originele mix van absurde humor met vaak vrij ernstige thema’s.

  © Eyeworks – Sofie Gheysens
  © Eyeworks – Sofie Gheysens
  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer