More

  Opnames nieuwe serie Eén gestart: dystopsiche near-fiction ‘Arcadia’

  © jonnydepony/Maarten De Bouw

  Opnames nieuwe serie Eén gestart: dystopsiche near-fiction ‘Arcadia’

  -

  De opnames van een nieuwe Vlaams-Nederlandse co-productie zijn gestart. In near-fiction reeks Arcadia leven de hoofdpersonages in een dystopie na een vreselijke catastrofe. 

  VRT werkt voor de nieuwe fictiereeks Arcadia samen met het Nederlandse NPO 3 en de Duitse omroepen WDR en ARD. Productiehuis jonnydepony (Blackout) maakt de reeks. In Arcadia leven de personages in een dystopie, na een grote catastrofe. Doordat de grondstoffen schaar zijn, wordt een puntensysteem ingevoerd. De zogenaamde Burgerscore bepaalt wat je kan doen in de maatschappij en waar je als burger recht op hebt.

  Burgerscore

  Wanneer aan het licht komt dat de vader in een gezagsgetrouwe familie fraude heeft gepleegd om de Burgerscore van zijn dochter hoog te houden, stort hun wereld in. Vader wordt uit Arcadia verbannen en moet zien te overleven in de – quasi onbewoonbare – buitenwereld. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter in Arcadia en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Ze belanden in een spiraal van bedrog en verraad.

  Ten vroegste 2022

  De opnames van de reeks zijn zopas gestart. De cast is een mix van grote Vlaamse en Nederlandse namen en frisse talenten: Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Melody Klaver, Ellie de Lange, Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Naomi Janssens, Wim Opbrouck, Aus Greidanus, Ikram Aoulad, Natali Broods, Boris Van Severen, Thomas Ryckewaert, Lukas Bulteel, Rutger Messerschmidt en Mustafa Duygulu zullen in de reeks te zien zijn. De reeks zou ten vroegste in 2022 op het scherm komen, zo maakte Eén vorig jaar al bekend. Of de pandemie een invloed heeft op de releasedatum is niet bekend.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer