Openhartige Dina Tersago vanavond in ‘Het huis’: “Ik wou een jaar stoppen met studeren. Iets doen wat niemand van mij zou verwachten.”

© VRT

© VRT

Na onder andere Niels Destadsbader en James Cooke ontvangt programmamaker Eric Goens vanavond Dina Tersago in ‘Het huis’. Dina vertelt openhartig over haar gezin, Miss België, maar geniet vooral van 24 uur rust.

Op dinsdagavond 19 november heeft ‘Het huis’ een gast die al jarenlang op boerenerven heeft rondgelopen om de Vlaamse boeren aan een lief te helpen: Dina Tersago. Daar ziet Eric een uitgelezen kans. Onmiddellijk stuurt hij Dina naar de stallen om er de boel schoon te maken. Want de voormalige Miss België is niet te vies om de handen uit de mouwen te steken en de mest op te ruimen.

Ploeteren is Dina gewoon, met twee hevige jongens. “Het zijn echt hooligans. Dat is het juiste woord. Ik heb ze ooit in een leeg bad gezet, want daar kunnen ze niet weg.” Tot zover de opvoedingstips. Maar er is ook goed nieuws voor Dina. Ze mag 24 uur in ‘Het huis’ blijven, zonder kinderen. Genieten van de rust. Aan de reiskoffer te zien die Dina heeft meegebracht, mag de rust in ‘Het huis’ nog veel langer duren.

© VRT

Halve jongen

Dina was als tiener zelf een halve jongen. Op haar jeugdfoto’s is er zeker nog geen Miss België in spe te bespeuren. “Mij inschrijven voor Miss België was eigenlijk een daad van rebellie. Ik zat niet altijd goed in mijn vel. Ik wou een jaar stoppen met studeren. Iets doen wat niemand van mij zou verwachten.”

In 2001 mocht Dina dan als Miss België naar de verkiezing van Miss Universe in Puerto Rico. Ze werd er gekeurd en te licht bevonden door de toenmalige organisator van de verkiezing. Vandaag is die organisator de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. “Ik ben één minuut in beeld geweest en ik mocht naar huis gaan. Ik had daar een maand voor moeten oefenen.”

Dina geniet duidelijk van de rust in ‘Het huis’. “Ik heb nog altijd het gevoel dat er hier twee zullen binnenstormen.” Maar het is deze keer Eric die Dina uit haar rust haalt. De gruwel van de sportkamer wacht. Dina Blikt in ‘Het huis’ tevreden terug op het verloop van haar leven. “Ik maakte het mezelf soms wel moeilijk.” De perfectioniste heeft er een wat hobbelig parcours opzitten. “Ik ben supergelukkig met waar ik nu sta. Ik had hier voor getekend toen ik achttien was”, aldus Dina.

Familieclan

Als Dina terug de tuin ingaat, wacht de clan Tersago haar op. Haar twee nichten zijn er als gasten: Karen en Joke. “Wij hangen heel sterk aan elkaar. Mijn nichten zijn als zussen voor mij.”

Vanaf nu is het gedaan met de rust in ‘Het huis’. Veertig jaar flitsen in een razend tempo voorbij. Er is geen speld meer tussen te krijgen. De verhalen van de clan volgen elkaar op en de zwijgplicht wordt doorbroken. “Heel irritant om een nicht van Dina te zijn. Dan kregen we ons rapport en dan gingen ze dat vergelijken met Dina. Miss perfect.”

‘Het huis’ met Dina Tersago, dinsdag 19 november om 20.40 uur op Eén

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in