More

  Opbouw en ticketverkoop Pukkelpop 2021 stilgelegd: “Pukkelpop vraagt opheldering aan de overheid”

  Advertentie

  -

  Pukkelpop heeft de opbouw van het festival gestaakt, dat melden ze via sociale media. Ook de ticketverkoop is stilgelegd. Eerder deze week werden de maatregelen rond het COVID Safe Ticket door de overheid bekendgemaakt. De organisatie vraagt een opheldering aan de overheid.

  Sinds enkele weken was de opbouw op het Pukkelpop-terrein in Kiewit gestart, maar vandaag werd de opbouw van de infrastructuur tijdelijk stilgelegd, dat schrijft onder andere VRT NWS. Het festival zou van 19 tot 22 augustus gehouden worden in Kiewit met headliners zoals Anne-Marie, Editors, Liam Gallagher en Balthazar.

  Al is het sinds vandaag onmogelijk om nog tickets te kopen op de website, terwijl het festival tot voor kort nog niet uitverkocht was. Wie toch probeert om een ticket te kopen, krijgt een melding te zien: “De ticket-, voucher- en accommodatieverkoop voor Pukkelpop 2021 is door de organisatie offline gehaald.”.

  Screenshot website Pukkelpop / © Pukkelpop

  COVID Safe Ticket

  Op Instagram verscheen donderdagnamiddag een bericht waarin Pukkelpop duidelijkheid vraagt aan de overheid: “De onverwachte wijzigingen, aangekondigd na het overlegcomité van afgelopen maandag, hebben grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop. De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering. In afwachting hiervan worden de werkzaamheden op het terrein voorlopig opgeschort. Pukkelpop vertrouwt erop dat op korte termijn deze duidelijkheid zal verschaft worden.”

  De opschorting lijkt dan ook alles te maken hebben met de bekendmaking van de exacte maatregelen rond het COVID Safe Ticket. Dat houdt in dat een meerdaagse festivalbezoeker zich om de 48 uur moet laten testen met een PCR-test. Mogelijk anticipeerde de festivalorganisatie op de toelating van antigeentesten, die makkelijker en sneller te verwerken zijn. Het afnemen van PCR-testen vereist een uitgebreidere (labo)infrastructuur.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Pukkelpop (@pukkelpop)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer