More

  © VTM

  Onze verdachten in ‘The Masked Singer’: Wie is wie? (en de onthulling van Duiveltje)

  -

  Vrijdag was het tijd voor de vierde aflevering van ‘The Masked Singer’. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren werd er voor bepaalde figuren makkelijker op, andere acts deden ons net twijfelen. Zo zijn we plots minder zeker over de identiteit van Suikerspin. We sommen onze hoofdverdachten op. Duiveltje moest het spel vrijdag verlaten. Wie onder het masker zat, lees je onderaan.

  Zeemeermin = 100% zeker Kathleen Aerts

  Voor haar allereerste optreden koos Zeemeermin voor ‘A Million Dreams’ van P!nk. Jurylid Karen Damen was vanaf de eerste seconde overtuigd dat haar K3-collega Kathleen Aerts onder masker verscholen zat. In één van de hints zei Zeemeermin: “Ik verschuil me al jaren diep in de zee, maar voor The Masked Singer kom ik met plezier boven water.” Zo woont Kathleen Aerts al jaren in Zuid-Afrika en is ze uiteraard al jaren uit de spotlights verdwenen. Afgelopen week zong ze ‘Physical’ van Dua Lipa, nu koos ze voor ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus. Wij zijn er ook zeker van: dit is zonder twijfel ex-K3 Kathleen Aerts.

  Aap = 90% zeker Ruth Beeckmans

  Aap zong in de eerste aflevering ‘Old Town Road’ van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, in de tweede aflevering kregen we popklassieker ‘Baby One More Time’ van Britney Spears te horen. Afgaand op de stem zijn we er zeker van: dit is actrice Ruth Beeckmans. Al kunnen we de tips nog steeds niet aan Ruth linken. Ze zong vrijdag ‘Don’t Call Me Up’ van Mabel.

  Koningin = 85% Sandra Kim

  Een echte Queen is ze. Eerder zong ze al ‘Unstoppable’ van Sia en ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa. Vrijdagavond koos ze voor ‘Blinding Lights’ van The Weekend, opnieuw een veeleisende song die enkel weggelegd is voor professionele zangers. In het aankondigingsfilmpje kon ze haar Frans ‘r’ opnieuw niet verbergen. Jurylid Karen Damen verdenkt haar jeugdidool Sandra Kim en dat doen wij ook. Zeker als ze uithaalt, herken je de stem van Sandra Kim.

  Duiker = 60% Giovanni Kemper

  Duiker koos in de eerste aflevering voor ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes. Het was een veeleisende song, waardoor we vermoeden dat Duiker een zanger is. De tweede week dachten we nog aan Stan Van Samang, maar sinds de derde week zetten we ons geld in op Giovanni Kemper. Zo werd in het aankondigingsfilmpje Indonesië vernoemd worden. Toeval of niet: Gio is half-Indonesisch en in ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij al dat hij kan zingen. Met ‘Lay Me Down’ van Sam Smith bracht hij opnieuw een sterke performance.

  Wolf = 35% zekerheid James Cooke

  Wekenlang waren we erg onzeker over de ware identiteit van Wolf. In de eerste week twijfelden we tussen acteur Jan Schepens en James Cooke. In de tweede week volgden we jurylid Jens Dendoncker en dachten we aan Vincent Banić. Eén van de hints leek dan ook te verwijzen naar het koken. Niet toevallig is Banić eigenaar van een restaurant in Antwerpen, maar koken kan ook naar (James) ‘Cooke’ verwijzen. Vrijdag zong Wolf ‘My Prerogative’ van Bobby Brown en daar lijken we de stem van James Cooke veel duidelijker te herkennen. Hij is dan ook onze hoofdverdachte.

  Afgelopen week zagen we op sociale media de naam van acteur Gert Winckelmans veelvuldig terugkomen. Vermoedelijk omdat Wolf voor ‘Man I Feel Like A Woman’ van Shania Twain koos, dat was ook de generiek van telenovelle ‘LouisLouise’. Winckelmans speelde mee in die andere beroemde telenovelle ‘Sara’. Wij verdenken hem niet.

  Suikerspin = 20% zeker Nora Gharib

  Suikerspin die kregen we afgelopen week voor het eerst te zien en viel meteen op door haar jeugdige en hyperactieve doen. Zonder de stem te horen dachten we aan VTM-gezicht Laura Tesoro of Eline De Munck, maar toen ze ‘Good As Hell’ van Lizzo zong, leek de stem erg hard op die van Nora Gharib. Al merkten aandachtige kijkers op dat Gharib op 17 juni bevallen is van een dochtertje. De opnames van het programma vonden tussen midden juni en juli plaats.

  Het is dus al heel wat minder zeker dat Gharib in het pak zit. Al zou het wel verklaren waarom Suikerspin pas in de derde aflevering opdook. In de Engelstalige versie van ‘Hoe Het Danst’ herkennen we de stem van Gharib niet, al blijft ze onze (enige) verdachte.

  Duiveltje werd onthuld

  Eerder werden al Monster, Libelle en Otter ontmaskerd. Vanavond kreeg Duiveltje het minste stemmen van het publiek en moest hij op het einde van de vierde show het masker afzetten. Niet Sven De Ridder. Niet Gunther Levi. Ook niet onze verdachte Christoff, maar wel Andy Peelman kwam tevoorschijn onder het masker van Duiveltje. Andy verlaat ‘The Masked Singer’ trots, maar ook opgelucht. “Dat zingen was echt verschrikkelijk. Echt sterven”, klinkt het. “Je voelt je hart echt slaan, niet normaal. Zelfs mijn vrouw heeft mij nooit horen zingen, ik durf dat thuis niet. Maar het was heel fijn om te doen!

  Er waren ook enkele tips die verwezen naar Andy. Zo was er een politiebadge op zijn jasje te zien en waren er verwijzingen naar zijn favoriete reeksen ‘Top Gun’ en ‘FC De Kampioenen’. “Ik vond het wel spannend om dit allemaal te verzwijgen en stiekem te doen”, vertelde hij in Behind The Mask op VTM GO. “Dat is goed gelukt. Liegen tegen mijn vrouw, liegen tegen mijn moeder: ça va. Maar het ergste van al was Karen Damen. Die zat me te bellen en te sturen om iets te gaan drinken. Terwijl ik hier backstage zat, zag ik haar bezig op haar gsm!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie