More

  © VTM

  Onze verdachten in ‘The Masked Singer’: Wie is Suikerspin? (en de onthulling van Otter)

  -

  Vrijdag was het tijd voor de derde aflevering van ‘The Masked Singer’. Ook toen dook er een nieuw figuur op: Suikerspin. We sommen onze hoofdverdachten op en doen een voorzichtige gok over de ware identiteit van Suikerspin. Otter moest het masker afzetten. Wie er onder het masker zat, lees je onderaan.

  Zeemeermin = 95% zeker Kathleen Aerts

  Voor haar allereerste optreden koos Zeemeermin voor ‘A Million Dreams’ van P!nk. Jurylid Karen Damen was vanaf de eerste seconde overtuigd dat haar K3-collega Kathleen Aerts onder masker verscholen zat. In één van de hints zei Zeemeermin: “Ik verschuil me al jaren diep in de zee, maar voor The Masked Singer kom ik met plezier boven water.” Zo woont Kathleen Aerts al jaren in Zuid-Afrika en is ze uiteraard al jaren uit de spotlights verdwenen. Vrijdag zong ze ‘Physical’ van Dua Lipa. Wij zijn er ook zeker van: dit is zonder twijfel Kathleen Aerts.

  Aap = 85% zeker Ruth Beeckmans

  Aap zong in de eerste aflevering ‘Old Town Road’ van Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus, in de tweede aflevering kregen we popklassieker ‘Baby One More Time’ van Britney Spears te horen. Afgaand op de stem blijven we overtuigd van ons eerste vermoeden: actrice Ruth Beeckmans is Aap. Al konden we de tips nog niet aan Ruth linken. Vrijdag koos Ruth, excuseer Aap, voor ‘Shallow’ van Lady Gaga & Bradley Cooper.

  Koningin = 80% Sandra Kim

  Een echte Queen is ze. Afgelopen week koos ze voor ‘Unstoppable’ van Sia, ditmaal zong ze ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa. Opnieuw viel haar sterke stem op, zo gaat het ongetwijfeld om een professionele zangeres. In het aankondigingsfilmpje kon ze haar Frans ‘r’ opnieuw niet verbergen. Jurylid Karen Damen verdenkt dan ook Sandra Kim en dat doen wij ook. Mochten we toch fout zijn, dan gokken we op Kate Ryan. Vanavond zong ze een sublieme versie van ‘Writings On The Wall’ van Sam Smith.

  Duiveltje = 60% zeker Andy Peelman, 40% zeker Christoff

  Hij koos voor ‘I’ll Be There For You’ van The Rembrandts, maar wie zit er echt onder het masker? We dachten de afgelopen weken aan charmezanger Christoff, zo werd in een filmpje verwezen naar zijn zeven zonden, niet geheel toevallig een song van Christoff. Sinds gisteren zijn we er echter van overtuigd dat niet Christoff, maar ‘Buurtpolitie’-acteur Andy Peelman onder het masker schuilgaat. Duiveltje koos vrijdag voor ‘Youngblood’ van 5 Seconds Of Summer.

  Duiker = 60% Giovanni Kemper

  Duiker koos in de eerste aflevering voor ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes. Het was een veeleisende song, waardoor we vermoeden dat Duiker een zanger is. De tweede week dachten we nog aan Stan Van Samang, maar sinds vorige week zetten we ons geld in op Giovanni Kemper. Zo werd in het aankondigingsfilmpje Indonesië vernoemd worden. Toeval of niet: Gio is half-Indonesisch en in ‘Steracteur Sterartiest’ bewees hij al dat hij kan zingen. Duiker zong vanavond een klassieker: ‘Livin’ On A Prayer’ van Bon Jovi.

  Suikerspin = 40% zeker Nora Gharib

  Suikerspin die kregen we vrijdag voor het eerst te zien en viel meteen op door haar jeugdige en hyperactieve doen. Zonder de stem te horen dachten we aan VTM-gezicht Laura Tesoro of Eline De Munck, maar toen ze ‘Good As Hell’ van Lizzo zong, leek de stem erg hard op Nora Gharib.

  Wolf = 20% zekerheid James Cooke

  De Wolf blijft het moeilijkst te ontmaskeren. In de eerste week twijfelden we tussen acteur Jan Schepens en James Cooke. Afgelopen week volgden we jurylid Jens Dendoncker en dachten we aan Vincent Banić. Eén van de hints leek dan ook te verwijzen naar het koken. Niet toevallig is Banić eigenaar van een restaurant in Antwerpen, maar koken kan ook naar (James) ‘Cooke’ verwijzen. Voorlopig houden we het op James Cooke, daar lijkt de stem het meeste op.

  Online lazen we ook de naam van acteur Gert Winckelmans veelvuldig terugkomen. Vermoedelijk omdat Wolf voor ‘Man I Feel Like A Woman’ van Shania Twain koos, dat was ook de generiek van telenovelle ‘LouisLouise’. Winckelmans speelde mee in die andere beroemde telenovelle ‘Sara’. 

  Otter werd onthuld

  De echte identiteit van Monster en Libelle kenden we al en vrijdag kwamen we ook te weten welk bekend gezicht er achter het masker van Otter zat. Sam Bettens, bekend van K’s Choice en Rex Rebel vloog helemaal vanuit Amerika over om deel te nemen aan het programma. Vanavond kon hij zijn echte identiteit niet meer verborgen houden en werd hij onverbiddelijk ontmaskerd. “Met een masker op even iemand helemaal anders mogen zijn, dat was super leuk om te doen”, vertelt Sam. “Iets helemaal anders dan wat ik ooit heb gedaan. Dat is de reden waarom ik het ook wou doen.” In ‘Behind The Mask’ zie je hoe Sam het avontuur beleefde, dat kan je vanaf nu bekijken op VTM GO.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie