More

  Onze verdachten in ‘The Masked Singer’: Wie is Papegaai? (en de onthulling van Roos)

  © VTM

  Onze verdachten in ‘The Masked Singer’: Wie is Papegaai? (en de onthulling van Roos)

  -

  Het was vrijdag tijd voor de eerste aflevering van het langverwachte tweede seizoen van The Masked Singer. Het lijkt dit jaar moeilijk te worden dan ooit, want een heleboel stemmen konden we voorlopig maar moeilijk herkennen. Ontdek hieronder onze hoofdverdachten. Er moest vanavond ook een stem het programma verlaten. Roos kreeg het minste stemmen en moest onverbiddelijk het masker afzetten: je ontdekt onderaan haar ware identiteit. 

  Radijsje = 99% Erik Van Looy

  Radijsje zong Light My Fire van The Doors en met grote zekerheid durven we zeggen dat het gaat om Erik Van Looy. Zowat alles aan de stem van Radijsje doet denken aan de presentator en regisseur. Bovendien schopte Radijsje in het introfilmpje op een voetbal en is het geweten dat Van Looy een voetballiefhebber is. Ook jurylid Kevin Janssens herkende de stem van Erik.

  Dit waren de drie tips:

  “Ik heb al samengewerkt met Niels Destadsbader”

  “Iedereen weet welke schoen mij het beste past”

  “Sinds ik op pensioen ben, heb ik het drukker dan ooit”

  Robots = 70% Aster Nzeyimana en Lize Feryn

  Voor ze begonnen te zingen, dachten we dat een duo virologen in de kleurrijke pakjes van de Robots gekropen waren. Zo was er een tip, die mogelijk naar het coronavirus verwees: “wat is dit voor een rare wereld waarin ik terechtgekomen ben”. Al veranderden we radicaal van mening toen we het stemgeluid van de Robots hoorden. Nu denken we aan Aster Nzeyimana en Lize Feryn. Zo was een van de tips: “Ik mocht onverwacht snel meespelen op het hoogste niveau”, wat een verwijzing zou kunnen zijn naar debuut van Nzeyimana bij Het Journaal.

  Dit waren de drie tips:

  “Ik ben een echte ochtendrobot en ga elke avond vroeg slapen

  “Ik ben al een tijdje gelukkig getrouwd”

  “Ik mocht onverwacht snel meespelen op het hoogste niveau”

  Cycloop = 65% Bart Cannaerts

  De tips van Cycloop maakten ons niet veel wijzer. Zo was er een verwijzing naar “het teruggetrokken leven” en zagen we een boek liggen van ‘Waar is Wally?’Maar eens we het stemgeluid van Cycloop te horen kregen, dachten we aan comedian Bart Cannaerts. Op zijn Instagram is bovendien een verwijzing te zien naar zijn zaalshow met de titel ‘Waar is Barry?’. Ook de tip: “Ik ben in het buitenland al een paar keer in de prijzen gevallen”, kan verwijzen naar Cannaerts. Zo won hij als een van de oprichters van productiehuis Shelter al tal van prijzen. Daardoor zou het ook om Tim Van Aelst kunnen gaan, maar die stem herkennen we minder in Cycloop. Een belangrijke tip is dat Cycloop niet van rood vlees houdt en dus mogelijk vegetariër is.

  Dit waren de drie tips:

  “Ik hou heel veel van verre reizen”

  “Ik ben in het buitenland al een paar keer in de prijzen gevallen”

  “Ik ben jammer genoeg kleiner dan 1 meter 75”

  Edelhert = 55% Helmut Lotti

  Met Rolling In The Deep van Adele koos Edelhert voor een moeilijke song. Zijn sterke zang lijkt te wijzen op een zanger met een groot bereik. Jurylid Julie Van den Steen dacht meteen aan Helmut Lotti en dat zou weleens juist kunnen zijn. Ook de stem van Gene Thomas of Chris Van Tongeren lijken we in Edelhert te herkennen. Na deze performance, volgen we Julie en gokken we op Helmut Lotti.

  Dit waren de drie tips:

  “Ik heb een sterke connectie met klassieke muziek”

  “Ik heb nog nooit zelf een nummer geschreven”

  “Ik hou ervan om andere mensen te coachen”

  Miss Poes = 50% Celine Van Ouytsel / 50% Camille Dhont

  De aftrap van de show werd gegeven door Miss Poes. Ze bracht Levitating van Dua Lipa. Een moeilijke song die ze uitstekend bracht. Een van de hints was ‘Miss België’ waardoor de juryleden al snel in de richting van ex-missen zochten. Annelien Coorevits kwam daardoor al snel in het vizier van het jurypanel. Een andere tip verwees naar ‘Temptation’, een programma dat Annelien tot voor kort presenteerde. Al moeten we eerlijk zijn en hoorden wij niet de stem van Annelien in de song. Wij wagen een voorzichtige gok op ex-Miss België Celine Van Ouytsel. Al zou het volgens Twitter ook om Ann Van Elsen van kunnen gaan of is het toch Camille Dhont? Wie goed oplet zag vuurwerk aan het begin van haar performance en laat dat nu net een bekend nummer van haar zijn…

  Dit waren de drie tips:

  “Mijn papa is nog altijd een stukje bekender dan ik”

  “Ik zing eigenlijk helemaal niet zoveel”

  “Tweede keuze heeft mij toch mooie resultaten opgeleverd”

  Ridder = 30% Loredana

  De intro van Ridder deed ons de hele tijd denken aan Mega Mindy, maar de stem leek helemaal niet op die van Free Souffriau. We leken we een vleugje Limburgs te horen in de stem van Ridder en daardoor zou het om Loredana kunnen gaan.

  Dit waren de drie tips:

  “Ik was heel jong toen ik mijn roeping heb gevonden”

  “Ik ben niet de beste student want ik heb geen diploma”

  “Ik ben een echte dame maar mijn naam doet denken aan een man”

  Papegaai = Rik Verheye, Average Rob of Gunther Levi

  Wie was Papegaai? Het is duidelijk: dit seizoen is moeilijker dan ooit. De stem van Papegaai lijkt een beetje op die van acteur Rik Verheye, maar ook Ian Thomas zou in het pak kunnen zitten. Als we Twitter moeten geloven, zou het ook om Gunther Levi kunnen gaan. Al zou ook Average Rob in het kleurrijke pak kunnen zitten.

  Dit waren de drie tips:

  “Ik vind helemaal niks fout aan foute muziek”

  “Ladies, ik heb al een nummer 1 hit gescoord”

  “Ik werk regelmatig samen met mijn broer”

  Roos werd onthuld

  Het studiopubliek en het digitale thuispubliek moest in de eerste aflevering kiezen tussen Roos en Edelhert. Het was Roos die aan het kortste eind trok en als eerste het programma moest verlaten. Roos bleek niemand minder dan toptennister Yanina Wickmayer te zijn. Dat was tot grote verbazing van de jury en het publiek. Ook onze gokken waren helemaal verkeerd, want we dachten eerder aan nieuwsankers Birgit Van Mol of Cathérine Moerkerke.

  Aan het einde van de eerste aflevering krijgen we een eerste glimp te zien van het nieuwe figuur dat volgende week opduikt. Het lijkt alvast om een vurig kostuum te gaan.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer