More

  Onze tips om duurzaam te leven: 7 handige, milieuvriedenlijke gadgets

  Onze tips om duurzaam te leven: 7 handige, milieuvriedenlijke gadgets

  -

  Door de coronacrisis gebruiken we meer dan ooit wegwerpspullen (zoals maskers, handschoenen enz.) en ook de klimaatmarsen liggen zo goed als stil. Met deze 7 producten hou je jouw economische voetafdruk toch zo klein mogelijk, ook in tijden van corona.

  1. Bamboe tandenborstels en tandpasta tabletten

  Wist je dat alle tandenborstels die je ooit in je leven hebt gebruikt vandaag nog steeds bestaan en waarschijnlijk ergens ronddrijven in de oceaan? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Tandenborstels die gemaakt zijn van bamboe zijn veel beter voor het milieu. Ook de tube van je tandpasta is super vervuilend en daarom zijn tandpasta tabletten die in biologisch afbreekbare zakjes verkocht worden een goed alternatief. Voor 11,95 (aff.) haal je een bamboe tandenborstel in huis bij Bol.com.

  2. Sodastream

  Misschien heb je in deze al in huis liggen, maar ook een Sodastream beperkt je afvalberg. Bruisend water in plastieken flessen kopen zorgt voor onnodig veel afval. Met een Sodastream verander je jouw kraantjeswater eenvoudig in bruisend water. Je kan het zo gek niet bedenken of je vind wel een smaakje van een bekende frisdrank om in je Sodastream te doen. Voor een Sodestream betaal je zo’n 60 euro.

  3. Thrift shoppen

  De laatste jaren is het weer helemaal in. Koop je nieuwe kleren in een kringloopwinkel in plaats van bij fast fashion merken. Het is goed voor het milieu, maar ook veel goedkoper als je op zoek bent naar merkkledij. Als je goed zoekt, kom je zeker wat parels tegen. Ga eens langs in Het Spit, Think Twice, Riot of Episode.

  4. Herbruikbare wattenschijfjes

  Een wattenschijfje is misschien klein en ook niet van plastiek, maar toch vervuilend! Wanneer je elke avond je make-up eraf haalt met 1 wattenschijfje, zijn dat toch al makkelijk 30 wattenschijfjes per maand en 365 per jaar! Niet te vergeten dat die schijfjes telkens in een plastic verpakking komen. Er zijn veel herbruikbare opties op de markt. Je gebruikt de wattenschijfjes 1 keer en daarna was je ze in wasmachine en zo kan je ze onbeperkt opnieuw gebruiken.

  5. Metalen, bamboe of glazen rietjes

  Dankzij de vsco-girls op TikTok waren we hier al van op de hoogte. Rietjes zijn pure plastiekverspilling en de schildpadden in de zee verstikken zich erin. Je kan rietjes dus beter voorgoed verbannen, maar als je toch geen afscheid kan nemen van je ice coffee met rietje kan je altijd gaan voor een metalen, bamboe of glazen alternatief.

  6. Herbruikbare mondmaskers

  Wegwerpmondmaskers hebben jammer genoeg vorig jaar hun intrede moeten doen. Gelukkig is ook hier een ecologisch alternatief voor. Ofwel kruip je zelf achter je naaimachine en knutsel je ze zelf in elkaar, of als je toch niet zo een creatieveling bent koop je er gewoon eentje. Je kan er bijvoorbeeld een kopen van een goed doel zoals ‘Think Pink’; zo ben je ecologisch en steun je het goede doel: een win- win situatie dus! 

  7. Vegetarisch eten

  De laatste en misschien wel de beste tip: eet vegetarisch. De vee-industrie is verantwoordelijk voor 14,5 procent van de broeikasgassen volgens de Voedsel- en landbouworganisatie. Uiteindelijk is een groetenburger nog helemaal zo vies niet.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie