More

  Onterecht onbekend @ Rock Werchter 2022: Cigarettes After Sex

  © Cigarettes After Sex

  Onterecht onbekend @ Rock Werchter 2022: Cigarettes After Sex

  -

  De line-up van Rock Werchter is dit jaar waanzinnig goed. Headliners als Pearl Jam, Metallica, Imagine Dragons en Red Hot Chili Peppers zijn reden genoeg om te gaan. Maar er komen ook enorm veel goede, maar minder bekende artiesten en bands. Elke week lichten wij er een uit die je zeker niet mag missen! Deze week: Cigarettes After Sex.

  Cigarettes After Sex is een Amerikaanse dreampopband uit El Paso, Texas. De band werd opgericht in 2008 door frontman Greg Gonzalez. De muziek wordt getypeerd door de androgyne stem van Gonzalez. de sfeer die hangt in hun muziek is dromerig, melancholisch en romantisch. Ze zijn populair over de continenten heen. Dat merk je aan optredens in Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië.

  Ze deden al hopen festivalervaring op. Zo speelden ze al eerder op Rock Werchter, maar stonden ook al op de podia van Pukkelpop en Best Kept Secret (Hilvarenbeek, Nederland). Ook waren ze al te gast bij Sziget Festival (Boedapest, Hongarije) en Lollapalooza (Chicago, VS).

  Deze zomer zijn ze nog op verschillende andere festivals te bewonderen. Zo spelen ze op Primavera Sound in Barcelona (Spanje) en Los Angeles (Californië, VS), Rock in Roma (Rome, Italië) en Sequoie Music Park (Bologna, Italië).

  Nummers die je zeker moet beluisteren: Apocalypse, Nothing’s Gonna Hurt You Baby en K.

  Voor fans van: Oscar and the Wolf, Clairo en Sigur Rós

  Cigarettes After Sex kan je donderdag 30 juni zien optreden in Klub C.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer