Ontdek waar Reizen Waes vanaf 16 december naartoe trekt

© VRT- 2018

Vanaf 16 december trekt Tom Waes weer iedere zondagavond naar de meest unieke vakantiebestemmingen. Ditmaal blijft hij dichtbij huis en toont hij welke verrassende ontdekkingen je in Europa kan doen.  

Vanaf zondag 16 december keert Tom Waes terug met een verrassende reeks Reizen Waes: Europa. Zoals de titel al doet vermoeden blijft hij ditmaal binnen Europa. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen trekt Waes naar het Spaans dorpje Piornal, met een opvallend ritueel: het Jarramplas festival. Ieder jaar wordt één uitverkoren inwoner verkleedt als duivel en bekogeld met maar liefst 20.000 kilo rapen.

© VRT- 2018

Gevaarlijkste motorrace ter wereld

© VRT- Bert Ceulemans

Dichtbij huis brengt Waes ook een bezoek aan Isle of Man, een eiland in de Ierse Zee. Ieder jaar trekken 45.000 motorliefhebbers er twee weken lang naartoe voor de gevaarlijkste motorrace ter wereld. Tom maakt ook een tocht van 1000 kilometer door Polen. Een land dichtbij huis, maar hem toch volkomen onbekend. In Noord-Ierland merkt hij dan weer dat de spanningen tussen katholieke en protestanten nog niet vergeten zijn.

Verder van huis, bezoekt Tom een dorpje in Ijsland dat acht maanden per jaar helemaal afgesloten is van de buitenwereld. Ook Groenland laat hij niet links liggen: hij dompelt zich onder in de cultuur van de Inuit en is getuige van de omstreden zeehondenjacht. In Azerbeidzjan hebben ze de ambitie om vijf miljoen toeristen te ontvangen, Tom Waes onderzoekt of de ambitie terecht is. Om het vierde seizoen af te sluiten maakt hij een roadtrip door Oekraïne, dat nog steeds in oorlog verkeert.

© VRT

Vijf favoriete bestemmingen op VRT NU

Om het wachten op de nieuwe avonturen van Tom Waes wat draaglijker te maken, kan je vanaf vandaag kijken naar Toms persoonlijke top 5 van Reizen Waes-bestemmingen. Zijn bezoeken aan Turkmenistan, Noord-Korea, Spitsbergen, Bangladesh en de dubbelaflevering over Alaska, uit de vorige seizoenen zijn beschikbaar op VRT NU.

Reizen Waes Europa: vanaf zondag 16 december op Eén. Meestal rond 20u30, maar soms ook wat vroeger. 

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in