More

  Ontdek de zijdezachte popmuziek op ep ‘Susurrus’ van de Brits-Pakistaanse Niomí

  Advertentie

  -

  Maak kennis met de Brits-Pakistaanse Niomí. Ze maakt zijdezachte popmuziek en bracht onlangs haar debuut ep Susurrus uit. Single Snow is onze NXTPOP Must Discover.

  Niomí werd geboren in Londen en heeft Pakistaanse en Ierse roots. Op haar 13e verhuisde ze naar het Noord-Ierse Mourne, te midden van de imposante bergen. Haar terugkeer naar de Britse hoofdstad vond pas enkele jaren later plaats, waar ze zich toelegde op experimentele R&B als onderdeel van duo project Tidelines. Haar eigen solomuziek zag in 2018 het levenslicht, maar viel kort nadien opnieuw stil.

  Met Lover verscheen in 2021 het eerste nieuwe werk van Niomí als voorproefje van haar debuut ep Susurrus. “Ik hoorde het woord voor het eerst op een radioshow, het werd beschreven als ‘het geluid van de wind die door de bomen waaide'”, legt ze uit. Het is een plaat geworden over liefdesverdriet, mentale gezondheid, het verliezen en het vinden van het licht aan het einde van de tunnel.

  Op de ep charmeert ze met haar warme met R&B-klanken vermengde popmuziek. Movement valt als een troostend deken over je heen. Single Snow geeft het verlangen weer om het verleden achter zich te laten en de bladzijde om te draaien. Het zijn twee zijdezachte popsongs waarop ze haar stemklank wonderlijk combineert met de sterke instrumentaties. Het meest experimentele krijgen we te horen op afsluiter Advantage. Daarin wordt haar stem versterkt door stemeffecten en filters. Susurrus creëert een aangename luisterbeurt die de lat hoog legt. Nu is het wachten op meer.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer