More

  Ontdek de 5 leukste plekken om uit te gaan in Gent

  Ontdek de 5 leukste plekken om uit te gaan in Gent

  -

  We mogen weer! Het heeft lang geduurd, maar het uitgaansleven is weer in volle bloei. Nu het lenteweer om de hoek is, helpen wij jou op weg met de leukste plekken om uit te gaan in de studentensteden. Van terrasjes in het zonnetje tot feesten in de vroege uurtjes, voor elk wat wils. Deze week: Gent.

  De Dulle Griet

  Voor de fans van bier kan een bezoek aan de Dulle Griet niet ontbreken. Je kan er kiezen uit een assortiment van meer dan honderd bieren. Er zit dus zeker iets naar jouw smaak bij. Kan je niet kiezen? Probeer dan eens het huisbier. Wees niet verrast wanneer ze jou vervolgens vragen om jouw schoen uit te doen. Je moet immers je schoen afstaan die dan in een mandje naar het plafond wordt gehesen. Breng je het glas heelhuids terug? Dan krijg je jouw schoen terug. Kan niet missen.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Loving_belgium (@loving_belgium)

  Bar des Amis

  De Vlasmarkt is een populaire uitgaansbuurt met veel praatcafés en bars. Bar des Amis is er daar een van. Het is de place to be tijdens cocktail hour. Na enkele drankjes kan je je beste dansmoves boven halen. Liever niet te hard in de belangstelling staan? Dan kan je ook tooghangen aan een van de langste togen van Gent. Plezier gegarandeerd.

  Hot Club Gent

  Voor deze zal je even moeten zoeken. In een smal zijsteegje van de Groentenmarkt vind je deze jazzbar. Kom gezellig samen op het binnenterras met livemuziek en een uitgebreid menu. De sfeer zal niet ontbreken.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Hot Club Gent (@hotclubgent)

  Café Ventura

  Gezellige muziek, zon en het terras van café Ventura. Meer heb je niet nodig bij de eerste lentestralen. Gelegen aan de Vrijdagmarkt vind je in Café Ventura een eetcafé by day en een bar by night. Het kan er best druk worden, maar dat hoort uiteraard bij het uitgaansleven.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Lino Van reeth (@lino_van_reeth)

  De Trollekelder

  Nog eentje voor de bierliefhebbers. Het café in de schaduw van de Sint-Jacobskerk heeft wel 300 bieren op de menukaart staan. De naam klinkt misschien niet heel aanlokkelijk, maar laat je niet misleiden. Met reclameborden aan de muren en een eigen Trollenbier schuift deze bar zichzelf naar voren als een echt gezellig bruin café.

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Steven De Smet (@stevendeflik)

  Zit er niets tussen dat jou interessant lijkt? Dan kan je nog altijd even door de Overpoort wandelen. In dé uitgaansbuurt voor studenten kan je niet anders dan iets vinden naar jouw smaak. Veel plezier!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie