More

  ‘Only Smith & Burrows Is Good Enough’: Weinig origineel, wel amusant (★★★½)

  -

  We moesten er zo’n tien jaar op wachten, maar Smith & Burrows heeft een nieuw album uit. De groep bestaat uit Tom Smith – de leadzanger van Editors – en Andy Burrows, drummer bij We Are Scientists en Razorlight. Only Smith & Burrows Is Good Enough is al in de maak sinds 2011, maar bereikt nu ook eindelijk het publiek. 

  https://www.instagram.com/p/CLegH_ynDVJ/

  Only Smith & Burrows Is Good Enough is geen slecht album, maar daarmee is ook alles gezegd. Het is goed gemaakt en er staan enkele gezellige meezingers op, maar het is niet bijster origineel of vernieuwend. Het is gewoon amusant, wat ook wel eens mag. 

  Vrolijk

  Zoals elk album, heeft ook Only Smith & Burrows Is Good Enough zijn ups en downs. ‘Spaghetti’ steekt er bovenuit. De melodie is erg aanstekelijk en het nummer weet meteen een glimlach op ons gezicht te toveren. Een andere hoogvlieger is ‘Parliament Hill’. Het klinkt als een liefdesbaby van Mumford & Sons en Coldplay, wat we helemaal als compliment bedoelen. Het combineert het beste van twee werelden: de melancholie van Mumford & Sons met de poppy vibe van Coldplay. Als het nieuwe album volledig bestond uit dergelijke nummers, konden we het nu al de plaat van het jaar noemen.

  Minder naar het einde toe

  Spijtig genoeg zijn er ook minder goede songs aanwezig. Het lijkt wel alsof de muziek minder interessant wordt naar het einde toe. Vooral de laatste drie nummers zijn best teleurstellend. ‘Aimee Move On’ heeft een vreemd ritme, waardoor we nooit echt in het nummer komen. ‘Too Late’ is te zwaarmoedig in tegenstelling tot de rest van het album. Het voelt als een harde blok beton op je borst; een fel contrast met de overige nummers. Ook ‘Straight Up Like A Mohican’ kan ons niet bekoren. Er zit weinig pit in, waardoor het nummer niet op gang komt.

  Only Smith & Burrows Is Good Enough is over het algemeen leuk om naar te luisteren, maar telt weinig liedjes die ons zullen bijblijven. Het is de perfecte muziek als je met iets anders bezig bent omdat je er niet te hard op hoeft te focussen. Dat maakt het goede achtergrondmuziek. Er zijn enkele nummers bij die zeker in je afspeellijsten mogen. Maar naar het volledige album luisteren? Dat zal je waarschijnlijk niet zo vaak doen.

  Only Smith & Burrows Is Good Enough is nu overal te streamen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie