More

  OH MY! Festival 2022 verhuist van Amsterdam naar voetbalstadion De Kuip in Rotterdam

  © OH MY! Festival

  OH MY! Festival 2022 verhuist van Amsterdam naar voetbalstadion De Kuip in Rotterdam

  -

  Volgende zomer kan je in Rotterdam terecht voor het OH MY! Festival. Het festival verhuist van Amsterdam naar stadion De Kuip in Rotterdam. De organisatie brengt twee grootheden uit de hiphop naar Nederland: zo treden Lil Baby en Lil Durk er op.

  Rotterdam krijgt er een nieuw festival bij. Want op zaterdag 25 en zondag 26 juni zal in De Kuip, dat is het stadion van voetbalclub Feijenoord, het OH MY! Festival gehouden worden. Het OH MY! Music Festival is een tweedaags festival rond R&B, hiphop, rap en afrobeat. Volgens Ufuk Baydar, CEO van OH MY! Festival, is de stap naar Rotterdam logisch. “Rotterdam is altijd street culture minded geweest, het is de stad waar hiphop groot werd en nog altijd populair is. De stad is multicultureel, met meer dan 170 nationaliteiten. Daarbij past een groot R&B, hiphop, rap & afrobeats festival. Dit is een perfecte match.”

  Het festival ontstond in 2016 en vond eerder plaats in het Arenapark in Amsterdam. De ticketverkoop voor de laatste editie in 2019 was binnen 12 uur uitverkocht. “Het festival barstte zichtbaar uit zijn voegen en de groeimogelijkheden van het Arenapark waren beperkt. Onze nieuwe locatie De Kuip biedt eindeloze mogelijkheden in en rondom het stadion, in ieder geval voor onze ambities de komende vijf jaar”, vervolgt Ufuk. Het festival blijft zeker 5 jaar lang in De Kuip. Gedurende het hele weekend zal er plaats zijn voor 80.000 festivalgangers.

  De eerste namen voor de editie in 2022 zijn ondertussen al bekend. Zo komen Lil Baby en Lil Durk naar het festival. Dat zijn immens populaire rappers. Zo werd Lil Baby al meermaals genomineerd voor de Grammy Awards. Lil Durk bracht dan weer afgelopen jaar album The Voice of the Heroes uit. Het resulteerde in een nummer 1-positie in de Billboard 200. Als je het ons vraagt, is er een grote kans dat ze samen gelijktijdig op het podium zullen staan. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.

  Tickets

  De ticketverkoop die start op woensdag 9 december om 12.00 met een exclusieve voorverkoop. Daarvoor moet je jezelf inschrijven via oh-my.nl. Een weekend ticket kost je 144 euro, exclusief servicekosten.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer