More

  Oerspannende finale en verbreekt Ella Leyers het record van 12 deelnames in ‘De Slimste Mens ter Wereld’?

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Nieuwkomer vanavond in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ was VIER-presentator Pedro Elias. Hij nam het op tegen Delphine Lecompte en Ella Leyers. Die laatste maakte trouwens kans om het record van 12 deelnames van Julie Colpaert te breken. Is dat gelukt? Lees het hieronder.

  Spoiler alert: lees dit artikel niet als je de aflevering nog moet bekijken.

  In de jury zaten vanavond Philippe Geubels en Rani De Coninck: een grappig duo dat we nog wel vaker aan het werk willen zien. De beste grappen kan je herbekijken in de compilatie hieronder.

   

  Ella wint aflevering en verbreekt record

  Er zaten vanavond drie goede quizzers in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De puzzelronde werd door iedereen vlot opgelost. In de fotoronde met tekenfiguren wist Pedro slechts vijf goede antwoorden te vinden, een dipje waar Ella handig gebruik van maakte. Ook haar eigen fotoronde wist ze goed op te lossen, ondanks het wazige thema.

  In de filmpjesronde beloofde het nog spannend te worden. Ella kwam als laatste aan de beurt en kon de aflevering nog winnen bij een goede videoronde. Ze kon voldoende antwoorden vinden over haar videofragment rond de Olympische Spelen van 2020. Ella Leyers won de aflevering van vanavond en verbrak het record van twaalf deelnames van Julie Colpaert. Ze won met 467 seconden. Delphine (425 seconden) en Pedro (329 seconden) speelden de finale.

  De finale

  Het was een van de spannendste finales van dit seizoen, boordevol onverwachte wendingen. Pedro wist het verschil met Delphine snel goed te maken en bleef het haar moeilijk maken. Zo gingen ze met gelijkaardige scores onder de 100 seconden. De stress sloeg toe, want beiden wisten niets meer over de landing in Normandië.

  Delphine wist slechts twee trefwoorden te vinden rond Luk Appermont. Ietwat domweg liet ze zich zakken, zonder te beseffen dat Pedro na haar nog aan de beurt kwam. Met slechts 23 seconden op de teller leek het dan ook zeker dat ze het programma moest verlaten. Tot ieders grote verbazing wist Pedro slechts één van de vijf goede antwoorden op de laatste vraag: welke schilders maakten de duurste schilderijen ooit? Delphine kon met drie seconden op de teller twee trefwoorden vinden en speelde Pedro naar huis.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie