More

  Oekraïnse Tiktokster die het leven in de oorlog vastlegt, veilig aangekomen in Polen

  © TiktTok © Instagram @Valerissch

  Oekraïnse Tiktokster die het leven in de oorlog vastlegt, veilig aangekomen in Polen

  -

  Valeria Shashenok, gekend als Valerisssh op TikTok, is een Oekraïnse fotografe en Tiktokster die sinds het begin van de invasie van Rusland in Oekraïne haar leven documenteert. Na twee dagen geen filmpjes te hebben geüpload, is ze veilig aangekomen in Polen. 

  De 20-jarige Valeria heeft ondertussen 818.400 volgers en al meer dan 25 miljoen likes verzameld op TikTok. Ze toont hoe ze leeft in een schuilkelder en hoe steden er uit zien na een bomaanval. Eerst postte ze filmpjes in het Oekraïens, maar naarmate haar likes en volgers stegen, schakelde ze over naar het Engels.

   

  @valerissshСпс путину за такой движ♬ Che La Luna – Louis Prima

  Tsjernihiv

  Haar stad Tsjernihiv is een van de zwaarst gebombardeerde steden in Oekraïne tot nu toe. Een bom in een woonwijk zorgde voor 47 dodelijke slachtoffers. In de onderstaande TikTok haalt ze uit naar Poetin. Door een Russisch raket is een cinemagebouw verwoest dat de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

   

  @valerisssh I spent my childhood here, thanks Russia 😔🇺🇦 #stopwar ♬ ylang ylang – solartunne

   

  Leven in een schuilkelder

  Maar ook het leven in de schuilkelder toont ze zonder problemen. “Welkom in mijn vijf sterren hotel’, plaatst ze onder een TikTok. Haar nodige dosis humor werkt. Maar toch krijgt ze ook kritiek. “Alleen Gen Z maakt TikTok’s tijdens een oorlog”, behoort tot de commentaren.

  @valerisssh

  Welcome to my 5 stars hotel 🥰🥰🥰♬ original sound – allrapperlations

  Gevlucht naar Polen

  Toen was het stil. Valerissch uploadt dagelijks, maar toen het twee dagen stil was, maakten volgers zich ongerust. Het blijkt dat ze is gevlucht naar Polen. Ze ondernam de reis zonder haar ouders. “Ik reisde alleen zonder mijn ouders, maar ik was altijd omringt door lieve mensen”, postte ze op haar instagramverhaal. Mannen ouder dan 18 jaar en jonger dan 60 jaar mogen het land niet verlaten. Zij worden ingeschakeld om te vechten als dat nodig is. Haar moeder heeft beslist om bij haar vader te blijven. Ze verblijft nu bij een vriendin en diens gezin in de Poolse hoofdstad Warshau. Ze heeft meer dan 800 km gereisd.

  © Instagram @Valerissh

   

  @valerissshIt’s the most horrible trip! Thanks Russia♬ Celebrate the Good Times – Mason

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie