More

  NXTPOP Must Discover x VI.BE | Ontdek de ingetogen parel ‘Killing’ van NUÏ

  Advertentie

  -

  Talent van eigen bodem ondersteunen, dat doen we vanaf nu meer dan ooit. Op kansenplatform VI.BE gaan we iedere dinsdag op zoek naar het talent van morgen. NUÏ is ditmaal onze NXTPOP Must Discover x VI.BE.

  NUÏ is de band rond de 24-jarige Emma De Quick. De band verrast al enkele maanden met elektronische darkpop. Debuutsingle Why was een voorzichtige kennismaking met het project. Opvolger Bad Habits barste uit in diepe bassen, contrastrijke geluiden en een verslavend mystieke sound.

  Met nieuwe single Killing neemt NUÏ gas terug en klinken ze meer ingetogen dan ooit. Enkel de stem van Emma, een pianoklank en subtiele elektronische sounds en drums zijn in de song te horen. Een ingetogen en introverte parel, waarin de vocalen van Emma schitteren in zijn puurste vorm. “Gevoelens uiten in een song, is een van de puurste dingen. Het is een proces van verwerken langs beide kanten wanneer je je pijn met anderen kunt delen en anderen zichzelf in je verhaal kunnen vinden. Er zijn veel dingen die ons breken, veel mensen die ons breken, dingen die ons achtervolgen en nooit meer loslaten. En dat zijn net de dingen die we onder ogen moeten komen om ze te kunnen loslaten”, vertellen ze over de song. In oktober verschijnt de debuut ep van de band. Daarop vinden we nog drie andere gloednieuwe nummers.

  Check single ‘Killing’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer