More

  NXTPOP Must Discover x VI.BE: NEVA is klaar voor meer, dat bewijzen ze met hun debuut ep

  Advertentie

  -

  Talent van eigen bodem ondersteunen, dat doen we vanaf nu meer dan ooit. Op kansenplatform gaan we iedere dinsdag op zoek naar het talent van morgen. Het vierkoppige NEVA ontstond aan de PXL en debuteerde in januari met single Ocean. Hun naamloze debuut ep verscheen eind maart en is onze NXTPOP Must Discover x VI.BE van de week.

  Deze week laten we je kennismaken met NEVA. Dat is een vierkoppige band bestaande uit zangeres en gitarist Jente Neels, bassist Fieke Soete, gitarist Michiel Van De Winkel en Alec Liegeois aan de elektronica. De band vormde zich aan de PXL-Music en brengt een intrigerende combinatie van gitaar, elektronica en drums. Hun muziek valt het best te beschrijven als indiepop. Zelf kijken ze op naar grote voorbeelden als The 1975, CHVRCHES en Wolf Alice.

  Afgelopen maand verscheen de naamloze debuut ep van het project, daarop vinden we drie songs terug. Debuutsingle Ocean verscheen eind januari en blijft een streling voor het oor. De zachte vocalen van Neels combineren prachtig met de smooth klinkende en warme geluidswereld die NEVA voor ons in petto heeft. Single Tattoo beschreven we eerder al als een tocht door een warme, doch mysterieuze nevel. Op Strangers kiest de band volop voor de melancholie. De zware percussie en duistere gitaarklanken vervolledigen het klankenpalet dat NEVA op zijn debuut ep aanbiedt. NEVA is klaar voor meer. We wachten geduldig op het vervolg.

  Je kan je nog steeds inschrijven om NXTPOP Must Discover x VI.BE te worden. Inschrijven doe je via de website van VI.BE. 

  Check de debuut ep van NEVA via je favoriete streamingdienst.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer