More

  NXTPOP Must Discover x VI.BE: ‘London Lion’ van Samowar is een groovy verslavend feestje

  -

  Talent van eigen bodem ondersteunen, dat doen we vanaf nu meer dan ooit. Op kansenplatform VI.BE gaan we iedere dinsdag op zoek naar het talent van morgen. Ditmaal gaat onze aandacht uit naar Samowar. Single London Lion is onze NXTPOP Must Discover x VI.BE van de week.

  Samowar is het elektronicaproject van Leen Diependaele. In 2014 verscheen haar titelloze EP, waaraan ze onder andere met Stijn Cole (Stan Lee Cole, Scheire en de Schepping) en Andrew Claes (STUFF., Internal Sun) aan werkte. Afgelopen jaar verscheen single Splinter, die we meteen tot Must Discover bombardeerden. Nu is ze klaar voor het vervolg.

  London Lion is de tweede single van het aankomende album Leeway. De plaat verschijnt pas in september, maar Samowar lijkt de lat nu al hoog te leggen voor zichzelf. De song is een knotsgek en groovy feestje, met een verslavend refrein.

  London Lion schreef ze tijdens een residentie in het Italiaanse Comacina. Leen legt uit: “Het gaat over een zoektocht naar dualiteit (city vs jungle vibe) én de dialoog tussen de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten die we allemaal in ons dragen. Het gaat over je eigen plek veroveren en in beweging blijven. Over durven springen en blijven zoeken naar antwoorden omdat vragen vaak interessanter zijn.”

  Je kan je nog steeds inschrijven om NXTPOP Must Discover x VI.BE te worden. Inschrijven doe je via de website van VI.BE.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie