More

  NXTPOP Must Discover x VI.BE | Debuutalbum ‘Wired’ van Monrad: Een lange rit, waar nooit geen einde aan mag komen

  -

  Talent van eigen bodem ondersteunen, dat doen we vanaf nu meer dan ooit. Op kansenplatform VI.BE gaan we iedere dinsdag op zoek naar het talent van morgen. Monrad is ditmaal onze NXTPOP Must Discover x VI.BE.

  Toen hij België voor Italië inruilde, was de in Kortrijk geboren en getogen Matthew Ramon op zoek naar nieuwe uitdagingen en horizonten. Die vond hij in Medesano, een klein dorpje in de provincie Parma. Om zijn overactieve hersenmassa tot rust aan te zetten, greep Ramon naar de muziek. Het eerste resultaat hiervan verscheen in 2019, toen een zelfgetitelde ep het levenslicht zag. Twee jaar later, vele uren en vele nachtelijke sessies later, is er zelfs een volledig album uitgevloeid. Meteen eentje die de lat torenhoog legt.

  Neem nu titeltrack Wired, dat is een song die dankzij de diepe vocalen van Ramon, het gitaarpatroon en de backing vocals tot een hypnotiserend schouwspel leidt. De onweerstaanbare rust, die verbonden lijkt aan de diepe stem van Ramon, overvalt je meteen. Noem het dan ook maar een van de krachten van Monrad. De vergelijking met de prachtige vocalen van Leonard Cohen is snel gemaakt.

  Met het duistere Villain levert Monrad een verslavend, doch mysterieus gevaarlijke oorwurm af. Met One-Stop-Show bezingt het project de nooit stoppende dualiteit die zich afspeelt in ons dagelijks leven. De veerkracht van het nummer weerspiegelt de ups en downs in onze stemming, energie en behoeften, terwijl de donkere, relaxte stem zich overgeeft aan het onvermijdelijke.

  Het album klinkt dan ook als een verhaal. Een lange rit, waar nooit geen einde aan mag komen. Vanaf de eerste luisterbeurt, klemt Monrad zich stevig vast, om pas na afsluiter Night Shadow los te laten. Dit is een van de betere albums die we dit jaar te horen kregen. Je kan Wired ‘nu overal streamen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie