More

  Nu op Netflix: Seizoen 6 van Orange is the New Black

  Advertentie

  -

  De populaire gevangenisserie van Netflix is terug met een zesde seizoen. In Orange is the New Black volgen we het reilen en zeilen achter de tralies van een correctionele vrouwengevangenis. Oorspronkelijk gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman volgen we in de reeks van de hand van Jenji Kohan hoofdpersonage Piper Chapman en haar medegevangenen.

  Behalve enkele momenten van voornamelijk kleiner geluk gaat het met hen over het algemeen al vijf seizoenen van kwaad naar erger. In het nieuwe zesde seizoen zien we hoe het voor hen uitdraait na de gebeurtenissen in het vorige seizoen.

  Hoe stond het er ook alweer voor aan het einde van seizoen 5?

  Een recap van seizoen 5

  De inmates van Litchfield Minimum Security raken verwikkeld in rellen, sommige daarvan gewelddadiger dan anderen. Een klein groepje verkast zichzelf in een oud zwembadgedeelte van de gevangenis, waar bewaker Piscatella het hen moeilijk maakt. Tasha ‘Taystee’ Jefferson ijvert in het kantoor van warden Joe Caputo voor meer rechten voor de gevangenen en voor rechtvaardigheid voor Poussey Washington. De tegenacties – de evacuatie van de gevangenen, de arrestatie van de opstandelingen en gijzelnemers en de bevrijding van de gijzelaars – krijgen een staartje met de dood van een bewaker.

  Te verwachten in seizoen 6?

  In seizoen 6 van Orange is the New Black verhuizen de gevangenen van minimum naar maximum security, waar ze kennismaken met nog minder vrijheid, wraak door de bewakers en nieuwe groepsdynamieken. Wat betekent dat voor de kijker? Een aantal vertrouwde personages worden ingeruild voor nieuwe gezichten in maximum security, bepaalde vriendschappen worden beëindigd en er ontstaan nieuwe kliekjes. Ondertussen zoeken de instanties een geschikte zondebok voor de gevangenisopstand en de dood van een bewaker.

  Ook benieuwd naar het vervolg?

  De 13 afleveringen van seizoen 6 van Orange is the New Black zijn nu te bekijken op Netflix.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer