More

  Nothing But Thieves @ De Roma: Kleine zaal, groot talent (★★★★½)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Dinsdagavond speelde Nothing But Thieves voor een uitverkochte Roma in Borgerhout, Antwerpen. Daar deden ze waar ze het best in zijn: een publiek meetrekken met geweldige muziek.

  Dat de mannen van Nothing But Thieves talent hebben, daar valt niet over te discussiëren. Hun muziek is origineel en de sterke stem van zanger Conor Mason geeft er nog een extra dimensie aan. Ze stonden niet voor niets al in het voorprogramma van grootheden als Muse, Twenty One Pilots en Gerard Way. Ook stonden ze al op de Main Stage van Rock Werchter en Pukkelpop. De zaal van De Roma is natuurlijk een stuk kleiner, maar dat maakt dat de band zelfs nog sterker over komt.

  Publiekpleasers

  De mensen achter Nothing But Thieves weten perfect hoe je een publiek mee kan krijgen. Dat toonden ze maar al te graag in De Roma. Het begint al met hun voorprogramma’s. Ze brachten Kid Kapichi en Black Honey mee. Die bands sluiten nauw genoeg aan bij hun eigen genre, maar hebben toch een grote eigenheid. Perfect om het publiek op te warmen.

  Maar ook tijdens hun eigen set weten ze het publiek te bespelen. De meerderheid van hun nummers zijn stevig, maar ze hebben ook enkele rustigere exemplaren zoals If I Get High, Sorry en Particles. Ze weten perfect wanneer ze die moeten plaatsen zodat iedereen mee blijft.

  Maar over het algemeen is het rocken bij Nothing But Thieves. De gitaren en drums klinken door de zaal, met daarbij een enorm krachtige stem. Dat is de sterkte van de Engelse band. Ze tonen dat in nummers als If I Were You en Is Everybody Going Crazy?

  Moshpit

  Hoogtepunt van de avond blijft Amsterdam, de afsluiter van hun set. Tijdens dat nummers opent zelfs een grote moshpit in het publiek. De tekst wordt vlotjes meegebruld in de zaal en er wordt wild rondgesprongen. Nothing But Thieves laat je even echt voelen dat je leeft. Wat een sfeer.

  En dan komen ze nog terug voor encores. Eindigen doen ze met Impossible. Hoewel het een nieuwer nummer is, is het al een klassieker in hun repertoire. Het is een mooie afsluiter van een geslaagde avond.

  Vanavond speelt Nothing But Thieves nog eens voor een uitverkochte Ancienne Belgique en deze zomer zijn ze te zien op de Main Stage van Rock Werchter.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie