Noodlot slaat toe bij opdracht Irish-Dance voor Gert Verhulst in ‘De Battle’

© VIER

Gert Verhulst, James Cooke, Katje Schuurman en Najib Amhali gaan week na week de strijd met elkaar aan in vier disciplines. Zo zagen we Gert reeds koorddansen, James ging cheerleaden en Najib leerde in recordtijd Chinees. In de laatste aflevering slaat het noodlot toe voor Gert, die een Irish Dance-choreografie moet uitvoeren. 

De voorbije weken en maanden hebben Gert, James, Katja en Najib hard moeten trainen voor ‘De Battle’ en morgen – zaterdag 7 december – is het al de vierde en laatste keer dat ze vol aan de bak moeten. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst: in aanloop naar zijn Irish Dance-choreografie moest Gert Verhulst met spoed geopereerd worden aan zijn knie. En dat slechts 14 dagen voor de proef: “Ik was al eens geopereerd aan de meniscus van mijn knie. Ik was maar net op tijd klaar voor de show, maar daarna heeft ook mijn andere knie het begeven op het moment dat ik terug kon beginnen trainen.” Zijn een een operatie en een spuit tegen de pijn voldoende om Gert recht te houden?

© VIER

Schilderen, Japans koken en stuntparcours

Najib mag zich ondertussen uitleven in de Japanse keuken, want hij moet een demonstratie teppanyaki geven. Katja zet haar leven op het spel als een echte stuntvrouw. Zij moet durf, koelbloedigheid en heel snel lopen combineren om een volledig stuntparcours binnen de tijd af te werken. James moet van 250 schilderijen uit het Rijksmuseum zowel de schilder en als de volledige titel kennen.

 

Erik Van Looy, Eddy Planckaert, Jörgen Raymann en Trijntje Oosterhuis zijn de opdrachtgevers van de dag.

‘De Battle’ 20.25 zaterdag op VIER

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in