More

  Nog meer afgelastingen: ook het Eurovisiesongfestival gaat niet door

  Advertentie

  -

  Het regent afgelastingen de komende dagen door het coronavirus. Na het EK voetbal is nu ook een ander groot evenement, het Eurovisiesongfestival, afgelast. Dat maakte de organisatie van Europese publieke omroepen EBU bekend.

  Het grootste Europese liedjesfeest: het Eurovisiesongfestival zal dit jaar niet doorgaan. Het evenement was gepland voor mei, maar werd zopas afgelast door de organisatie van de Europese publieke omroepen (EBU).

  De show zou dit jaar in Nederland, Rotterdam plaatsvinden tussen 12 en 16 mei, maar zal dus niet doorgaan. 41 landen zouden normaal gesproken deelnemen, ons land stuurde Hooverphonic met ‘Release Me’. Het Eurovisiesongfestival bestaat uit twee halve finales en een grote finale. De productie van de show heeft traditioneel een grote crew nodig, wat in tijden van het coronavirus niet aanbevolen is. Shula Rijxman van één van de organiserende omroepen NPO: “Gezien de omstandigheden die heel Europa als gevolg van het coronavirus momenteel treffen en alle maatregelen die overheden nu moeten nemen.”

  Uitstel tot in 2021?

  De EBU stelt dat het festival op een ander moment alsnog in Rotterdam kan doorgaan. Dat zou dan een uitstel betekenen tot in 2021. Al is daar door deze “buitengewone tijden” nog geen uitsluitsel over aldus de EBU.

  BronNOS
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer