More

  Gigi Hadid en Noah Schnapp / Beeld: Unsplash/Instagram

  Noah Schnapp, Gal Gadot en Timothée Chalamet: celebs onder vuur vanwege uitspraken over conflict Israël-Hamas

  -

  Het conflict tussen Israël en Hamas houdt de gemoederen bezig, niet alleen op het wereldtoneel maar ook op sociale media, waar beroemdheden vaak hun mening delen. Deze celebs hebben met bepaalde uitspraken over het conflict dan ook een heleboel mensen boos gemaakt en worden daarom geboycot door het internet.

  Noah Schnapp

  Stranger Things– acteur Noah Schnapp veroorzaakte recentelijk opschudding op Instagram door zijn standpunt over het Israël-Hamas conflict. Schnapp, die zelf van Joodse afkomst is, vertelde zijn volgers op Instagram: “Je staat aan de kant van Israël of je staat aan de kant van terrorisme”. Het leidde tot veel kritiek bij zijn volgers.

  De 19-jarige acteur probeerde het later goed te maken door zich te excuseren. Maar ondanks de verontschuldigingen was het maar van korte duur.  Nadien plaatse hij video’s waarin hij stickers toonde met de tekst “Zionism is sexy” en “Hamas is Isis”. Dit veroorzaakte alleen maar meer woede bij fans, zo erg zelfs dat hij binnen de maand meer dan 490.000 Instagram-volgers en ruim 11.000 volgers op X heeft verloren.

  Gal Gadot

  De Amerikaanse actrice Gal Gadot, bekend van haar rol als Wonder Woman, is een van de celebs die het meest openlijk haar standpunt tegen Hamas verdedigt op sociale media. Op Instagram deelde ze kort na de inval van Hamas een afbeelding van een Davidster en een foto van door Hamas gegijzelde Joden. Daarbij schreef ze de boodschap: “Ik steun Israël. De wereld kan niet passief toekijken terwijl deze verschrikkelijke dingen gebeuren.” Gadots post ontving meer dan 58.000 reacties, voornamelijk bestaande uit “Vrij Palestina”, wat haar dwong de reacties te verwijderen.

  Timothée Chalamet

  Ook acteur Timothée Chalamet kwam onder vuur te liggen vanwege zijn deelname aan het Amerikaanse comedyprogramma Saturday Night Live. In een omstreden sketch speelde Chalamet een muzikant van een band genaamd ‘Hamas,’ wat leidde tot hevige kritiek omwille van het disrespect tegenover slachtoffers. Deze controverse heeft zelfs invloed gehad op zijn aankomende film Wonka, waar online oproepen tot boycot zijn verschenen als reactie op de bewuste sketch.

  Gigi Hadid

  Supermodel Gigi Hadid nam ook even de tijd om een boodschap te verspreiden via sociale media. Hadid heeft zelf een moslimachtergrond (haar vader is van Palestijnse afkomst) en postte haar mening op Instagram: “Er is niets joods aan de manier waarop de Israëlische regering het Palestijnse volk behandelt.”

  Deze boodschap werd direct beantwoord door de Israëlische regering met een confronterende foto en een opmerking over vermeende kindermoorden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie