More

  Nilüfer Yanya @ Les Nuits, Botanique: Subliem Overslaande Stem & Laid-back Gitaren

  -

  Maandagavond stond de Zuid-Londense Nilüfer Yanya op Les Nuits in de Botanique. De 23-jarige met Turkse, Ierse en Barbadiaanse roots zorgde met haar gitaar en heerlijke stem voor een laid-back avond.

  Nilüfer Yanya – oh wat een moeilijke naam – kwam gisteren op Les Nuits haar debuutalbum ‘Miss Universe’ voorstellen. De 23-jarige werd in 2018 genomineerd voor BBC’s Sound Of. Met lovende reacties in o.a. Pitchfork kon het ook niet anders dat de Britse de Grand Salon De Concert had uitverkocht.

  Miss Yanya: T-shirt, comfy broek en sneakers

  Gekleed in een loszittende t-shirt, een comfortabele broek en sneakers dook de Britse kort na negen in de zaal vol rode stoeltjes op. Openen deed ze met het rustige ‘Monsters Under The Bed’. Een nummer die de zaal meteen oorverdovende stil kreeg. De concentratie bij Yanya en publiek was bij moment zo groot dat beiden in trance leken. Of hoe prachtig stilte op een concert kan zijn. Een stilte en concentratie die ze trouwens het volle uur wist te bewaren.

  Met ‘Thanks For Nothing’ wist ze die gegrepen aandacht om te zetten in een eerste moment van collectief kippenvel. Het nummer werd namelijk prachtig ondersteund door een saxofoon. Dat dit enorm goed zat. Met ‘Golden Cage’ en ‘The Florist’ greep Yanya nogmaals terug naar eerder uitgebracht werk. Je hoort ons alvast niet klagen, ‘The Florist’ is alvast onze soundtrack voor de komende dagen. Het nummer baadt uit in genialiteit en kwam ook live helemaal tot zijn recht. De bewees het publiek ook met een krachtig applaus.


  Sublieme ‘In Your Head’

  Natuurlijk bracht ze ook enkele nummers van haar nieuwste ‘Miss Universe’. Zo hoorden we onder andere ‘Angels’, ‘Baby Blue’ en ‘Safety Net’ voorbij komen. Ook een vermelding waard, was het snedig gebrachte ‘In Your Head’. Hebben we trouwens al gezegd hoe prachtig ze haar stem laat over slaan? Met ‘Heavyweight Champion of the Year’ wist ze het publiek een voorlaatste keer te beroeren. Toegift ‘Keep On Calling’ maakte een einde aan een prachtig uur.

  Nilüfer Yanya staat ongetwijfeld aan het begin van een mooie carrière. De zelfzekerheid en passie die ze op het podium uitstraalt weet iedereen te raken. Wij blijven ze nauwgezet in het oog houden.

   

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Nilüfer Yanya staat ongetwijfeld aan het begin van een mooie carrière. De zelfzekerheid en passie die ze op het podium uitstraalt weet iedereen te raken. Wij blijven ze nauwgezet in het oog houden. Nilüfer Yanya @ Les Nuits, Botanique: Subliem Overslaande Stem & Laid-back Gitaren