More

  Wissel van de macht: nieuwe hoofdredacteur voor VTM Nieuws en News City

  Advertentie

  News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en magazines, krijgt vorm. Drie maanden voor de verhuis naar hun nieuwe gebouw in Antwerpen wordt duidelijk hoe News City zal aangestuurd worden. Paul Daenen, directeur News City, zal samen met managing editor Kurt Minnen en de nieuwe adjunct-directeur Nicholas Lataire News City gaan leiden. Samen met het hoofdredactieteam zullen zij de grootste nieuwsredactie van Vlaanderen vorm geven.

  Klaus Van Isacker, huidig hoofdredacteur magazines binnen News City, schuift door naar VTM NIEUWS waar hij Nicholas Lataire en An Goovaerts als hoofdredacteur opvolgt. Samen met Dimitri Antonissen (HLN digitaal), Frank Depoorter (Het Laatste Nieuws), An Meskens (magazines/showbizz), Frederik De Swaef (regio) en Geert Dewaele (video) vormt hij het hoofdredactieteam van News City. An Goovaerts wordt ‘Head of Projects’ binnen DPG Media. De nieuwe leiding zal vanaf de zomer aan de slag gaan.

  © DPG Media

  Nicholas Lataire neemt mee de leiding van News City, Klaus Van Isacker van VTM NIEUWS

  Nicholas Lataire bouwde als hoofdredacteur 10 jaar lang aan VTM NIEUWS en wordt nu adjunct-directeur News City. Hij wordt verantwoordelijk voor de inhoudelijke samenwerking tussen de verschillende merken. Dagelijks zal hij met de hoofdredacteurs inhoudelijke keuzes maken en ervoor zorgen dat deze optimaal worden uitgespeeld op de verschillende platformen. Ook langetermijnprojecten zullen door Lataire aangestuurd en uitgebouwd worden. Lataire: “Dit is een unieke kans om met het vele talent dat we in huis hebben onderscheidende journalistiek te brengen in tekst, video en audio. Bij VTM NIEUWS kon ik al met een talentvolle ploeg het verschil maken in Vlaanderen met een kwaliteitsvol en wervend nieuws. Ik heb er veel zin in om dat nu samen met àlle collega’s van News City te doen.”

  Nicolas Lataire / © DPG Media

  Klaus Van Isacker / © DPG Media

  Klaus Van Isacker verlaat de magazines na 2 jaar en volgt Nicholas Lataire en An Goovaerts als hoofdredacteur van VTM NIEUWS op. Hij keert terug naar bekend terrein want was in de periode 1995 – 2005 al hoofdredacteur en directeur Informatie bij VTM NIEUWS. Van Isacker: “VTM Nieuws is in bloedvorm, dat heeft de redactie onder leiding van An en Nicholas onder meer bewezen op verkiezingszondag. Dit topteam mogen leiden, is niets minder dan een eer.”

  Crossmediale projecten in handen van An Goovaerts

  An Goovaerts, die samen met Nicholas Lataire VTM NIEUWS aanstuurde, zal de leiding krijgen over een team dat overkoepelende projecten binnen DPG Media in goede banen moet leiden. Ze deed dit al met verve als hoofd van een projectteam dat ontstond bij de fusie tussen de Persgroep Publishing en MEDIALAAN en zal dit nu verder ontwikkelen.

  An Goovaerts, Head of Projects DPG Media: “Mijn verhaal bij VTM NIEUWS was zeker nog niet verteld maar het aanbod van Kris kon ik niet weigeren. Door mijn werk binnen het projectteam tijdens de fusie, heb ik gemerkt hoeveel opportuniteiten er zijn om binnen DPG Media samen te werken en zo impact te genereren. Als radio, tv en News City inhoudelijk de handen in elkaar slaan, kunnen we iets in beweging brengen. Denk maar aan wat Make Belgium Great Again dankzij een slimme samenwerking tussen VTM, Qmusic en HLN teweegbracht voor orgaandonaties in Vlaanderen.”

  © DPG Media

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer