More

  UPDATE. Het aantal besmettingen stijgt trager, bekijk de besmettingen in jouw stad of gemeente via onze kaart

  -

  Het zevendaagse gemiddelde in België bedraagt vandaag 1.551,3 bevestigde besmettingen per dag met het coronavirus, dat is een stijging van 17% ten opzichte van de vorige periode. Dat is goed nieuws, want daarmee lijkt de verspreiding van het virus te vertragen. Afgelopen week waren nog stijgingen op te merken van meer dan 50%.

  “Het is een bemoedigend signaal”, zegt viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie maandagochtend. Sinds een aantal dagen lijkt een vertraagde stijging van de curve ingezet. Zo stijgt het zevendaagse gemiddelde maandag met 17%. Afgelopen week werden nog stijgingen van 60% opgemerkt. Ook in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lijkt een vertraging ingezet, al blijft het percentage positieve testen erg hoog. Zo testte afgelopen week 1/10 personen positief. Dat is dubbel zo hoog als het Belgische gemiddelde.

  Het aantal ingenomen ziekenhuisbedden is gestegen tot 654 op zondag, dat zijn er 28 meer dan op zaterdag. Er liggen nu 135 personen (+15 personen) op intensieve zorgen. Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart werd aangepast, zo worden voortaan ook de gegevens van de afgelopen 14 dagen weergegeven. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie