More

  Positieve trend doorbroken: 56 nieuwe doden, 668 nieuwe besmettingen met coronavirus

  Advertentie

  -

  We zitten nog niet aan de piek van besmettingen met het coronavirus. In de laatste 24 uur werden 668 nieuwe besmettingen genoteerd, 56 personen lieten het leven. Het totaal aantal overlijdens ligt op 178.

  Er werden 668 nieuwe bevestigde gevallen gerapporteerd gedurende de laatste 24 uur:
  429 (64%) in Vlaanderen, 176 (26%) in Wallonië, en 57 (9%) in Brussel. De gegevens
  over locatie waren niet beschikbaar voor 6 gevallen (1%). Het aantal besmettingen stijgt daarmee naar 4.937, dat gaat over een onderschatting doordat er op dit moment beperkt getest wordt. De federale overheid poogt dat in de komende dagen op te trekken van 2.500 tests naar 10.000 per dag.  “De positieve trend van de afgelopen dagen is gebroken, maar niet spectaculair”, aldus viroloog Steven Van Gucht. Het blijft daarom van belang om zich aan de richtlijnen van de overheid te houden inzake thuisblijven en social distancing.

  Het aantal overlijdens steeg op één dag sterk. Zo werden 56 nieuwe sterfgevallen gerapporteerd in de laatste 24 uur. De FOD Volksgezondheid benadrukt dat het cijfer fluctuaties kan kennen doordat de rapportering vertraging kan oplopen. De sterftecijfers van ziekenhuizen worden snel ontvangen, maar overlijdens in een woon-zorgcentrum of in een thuissituatie bereiken de diensten vertraagd.

  © Sciensano
  © Sciensano

  474 patiënten op intensieve zorgen

  In de laatste 24 uur werden 434 nieuwe patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. 115 mensen mochten het ziekenhuis verlaten. Tussen 15 en 24 maart werden 2308 patiënten met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis en 547 personen verlieten het ziekenhuis. Op 24 maart werden 2.152 ziekenhuisbedden ingenomen door COVID-19 bevestigde patiënten, waarvan 474 bedden op intensieve zorgen. Er zijn in totaal 1.465 bedden met beademingsapparatuur, op dit moment zijn er nog 982 bedden met beademingsapparatuur beschikbaar.

  Verder worden dragers van mondmaskers in het straatbeeld gewaarschuwd. Zo blijft het van belang om handhygiëne aan te houden. Het verkeerd dragen, op-, en afzetten van het masker kan tevens leiden tot besmetting.

  © Sciensano (*Deze figuur betreft de leeftijdsverdeling voor alle bevestigde gevallen. Dit geeft de ernst van de ziekte niet weer voor een bepaalde
  leeftijdsgroep)
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer