More

  Nieuwe eventlocatie Radar opent de deuren in Lokeren: tal van evenementen op de agenda

  Advertentie

  In Lokeren opende dit weekend een nieuwe eventlocatie de deuren. Na vele maanden hard werk opende Radar. Het gebouw was vroeger bekend als de club Cherry Moon. De komende maanden vinden enkele erg interessante evenementen plaats in het splinternieuwe Radar.

  Het gebouw van de voormalige Cherry Moon stond al leeg sinds 2013, toen Rudy Pincé besloot om definitief de stekker eruit te trekken. De nieuwe eigenaren troffen de club aan in totale ravage en hebben maandenlang gezwoegd om deze op te frissen, te laten voldoen aan de actuele veiligheidsnormen en te voorzien van de laatste nieuwe technologieën op vlak van licht en geluid.

  De renovatie is geslaagd en werd een mix van nieuwe elementen met respect voor het verleden. De organisatie voorzag een volledig nieuw elektriciteitsnetwerk, sanitair in beide zalen, nieuwe licht –en geluidssystemen, bevloering en schilderwerken, lockerruimte en een uitbreiding van het volume van de beide zalen dankzij extra nooddeuren. Daarnaast kreeg de eventlocatie ook een compleet nieuwe look en feel die het best valt te omschrijven als ‘warm industrieel’. Voor het interieur werd er gekozen voor een combinatie van hout-, beton- en staalaccenten die in harmonie tot hun recht komen. Voormalige Cherry Moon-bezoekers zullen zich zeker enkele prettige details herinneren, zo staan bijvoorbeeld de bars en dj-booth op dezelfde plaats als in de gloriedagen.

  Het publiek keek zaterdag dan ook hun ogen uit en kon de renovatie duidelijk smaken. Tijdens de officiële opening waren de twee zalen geopend. In de grote zaal klonk de meest funky house, disco en electro door de speakers. De uitgelezen kans om de nieuwe geluidsinstallatie van Coda Audio uit te testen. Achter de draaitafel stond niemand minder dan DJ Licious, Jan Van Biesen, Red D, Davidov en Yamo. In de tweede en kleinere zaal werd de temperatuur serieus opgedreven door de beste hiphop, R&B en soul muziek van het moment, gebracht door Hakim, Black Frank en Madfingaz.

  De spiksplinternieuwe bars met o.a. Jupiler, Tripel Karmeliet, Ginette en Hoegaarden rosé van het vat én ook – exclusief voor Oost-Vlaanderen – Duvel van het vat, draaiden direct op volle toeren.

  Radar – de agenda

  Het Radar-collectief stelde ook met trots hun (voorlopige) nightlifekalender voor, die een mix wordt van retro, hiphop, techno, dance en house. Daarnaast benadrukte de organisatie dat bedrijven ook bij Radar kunnen aankloppen voor zaken als productlanceringen, presentaties, netwerkevents en activaties. Privé-evenementen als trouwfeesten, een stevig rock-and-roll optreden, een comedy night of een fuif van de jeugdbeweging behoren ook tot de mogelijkheden.

  – 14/09: Cherry Moon – Return To Homebase
  – 28/09: Techno Avenue w/ Johannes Heil live (DE)
  – 05/10: Private event
  – 19/10: Studio Brussel presents The Greatest Switch
  – 26/10: Paul Van Dyk “Music Rescues Me album tour”
  – 31/10: Cherry Moon – Halloween Resurrection
  – 01/11: Cherry Moon – Halloween resurrection – vinyl all nighter
  – 09/11: King Kong with Marika Rossa (IT)
  – 09/11: Mouvement presents Phi Phi’s bday
  – 10/11: Boccaccio Life – The Temple of B
  – 16/11: Tom Tom club
  – 23/11: Ghoststyle w/ DJ Rush (USA)
  – 30/11: Nobody Listens To Techno
  – 07/12: Teknoville with Dave Clarke (UK)
  – 31/12: In With A Bang (Bonzai & Age of Love)

  Radar – de organisatie aan het woord

  De organisatie is alvast tevreden over de opening. Tijs Vandenbroucke vertelt: “We zijn fier dat we zaterdag onze eventlocatie konden voorstellen aan familie, vrienden en het grote publiek. We hebben gedurende een half jaar hard gewerkt om vandaag te kunnen voldoen aan alle huidige normen op vlak van veiligheid, technologie, licht, geluid, enzovoort. We zijn blij ook op de opening veel interesse te horen van evenementbureaus die op zoek zijn naar een dergelijk ideaal gelegen locatie tussen Gent en Antwerpen.”

  Nik Vandenberghe vult aan: “Het najaar begint alvast vorm te krijgen. Gerenommeerde concepten en wereldbekende artiesten zullen de komende maanden afzakken naar Radar. Zo zal Studio Brussel hun populaire The Greatest Switch Party hier houden, Paul Van Dyk – die al meer dan 20 jaar geen enkel clubconcert meer gaf in België – zal hier zijn nieuw album voorstellen, er komen enkele Cherry Moon-nachten en nog veel meer. Het gebouw ademt geschiedenis en dat matcht met heel wat iconische concepten.”

  Quincy Steveninck sluit af: “Als 16-jarige ging ik voor het eerste uit in Cherry Moon, enkele jaren later stond ik er zelf achter de draaitafels. Dat ik nu, meer dan 20 jaar later, deze locatie nieuw leven mag inblazen, is voor mij een jongensdroom die uitkomt! Volgende week vindt hier het eerste Cherry Moon-event plaats, dat trouwens op 24 uur was uitverkocht. We kijken er enorm naar uit en zullen met volle goesting Lokeren opnieuw op de eventkaart zetten.”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer