More

  KAART. Het aantal besmettingen stijgt trager, bekijk de besmettingen in jouw stad of gemeente via onze kaart

  Advertentie

  -

  Het zevendaagse gemiddelde in België bedraagt vandaag 1.540,7 bevestigde besmettingen per dag (gisteren 1551 besmettingen) met het coronavirus, dat is een stijging van 11% ten opzichte van de vorige periode. Daarmee lijkt de curve af te vlakken tot een plateau.

  Sinds een aantal dagen lijkt een vertraagde stijging van de curve ingezet. Zo steeg het zevendaagse gemiddelde maandag met 17%, dinsdag steeg het gemiddelde met ‘slechts’ 11%. Afgelopen week werden nog stijgingen van 60% opgemerkt. 

  Het aantal ingenomen ziekenhuisbedden is gestegen tot 708 op maandag, dat zijn er 54 meer dan op zondag. Er liggen nu 140 personen (+5 personen) op intensieve zorgen. Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart werd aangepast, zo worden voortaan ook de gegevens van de afgelopen 14 dagen weergegeven. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer