More

  KAART. Dit is het aantal bevestigde besmettingen in uw gemeente of stad

  -

  Het gaat niet de goede richting uit met het coronavirus. Nadat afgelopen week een vertraagde stijging genoteerd werd, wint het virus opnieuw aan kracht. Vandaag bedraagt het zevendaagse gemiddelde 2309,0 bevestigde besmettingen per dag. Dat is een stijging met 48% ten opzichte van de vorige periode. 

  Ook de dagcijfers blijven hoog en overstijgen de kaap van 3.000 gevallen per dag. Zo waren er op woensdag 30 september 3.190 bevestigde besmettingen, op donderdag 1 oktober 3.065 bevestigde besmettingen, op vrijdag 2 oktober werden er 2.690 besmettingen gemeld. De positiviteitsratio bedraagt voor de periode van 26 september tot 2 oktober 7,3% voor België, in Brussel is dat zelfs 13,9%.

  Ook in de ziekenhuizen neemt het aantal opnames toe. Zo waren er maandag 937 ziekenhuisbedden bezet (t.o.v. 708 bedden op een week eerder). Daarbovenop verbleven 195-COVID patiënten op intensieve zorgen, een week eerder waren dat er 140.

  Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie