iPhone 2019: dit kan je verwachten van Apple’s nieuwste smartphones iPhone 11

Archiefbeeld

Morgen, op 10 september stelt Apple vermoedelijk zijn nieuwste iPhones voor. Het is nog even afwachten, maar toch lijsten we al even op wat we verwachten van de nieuwste smartphones van Apple. 

Op 10 september stelt Apple naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwste iPhones voor. Het Amerikaanse bedrijf heeft die dag een media-event ingepland in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Er zou net zoals vorig jaar sprake zijn van drie nieuwe modellen, die in de loop van september en oktober in de rekken dienen te liggen. Over de naamgeving wordt er vooral gesproken over de iPhone 11, al dan niet in Romeinse cijfers.

Drie nieuwe modellen: OLED & LCD

Advertentie

Ook in 2019 zal Apple naar alle waarschijnlijkheid komen aandraven met twee modellen met een OLED-scherm en één goedkoper model met een LCD-scherm. Zo blijft de duurdere OLED-technologie voor de duurdere iPhones. Pas vanaf 2020 wordt verwacht dat OLED zijn intrede zal maken op alle toestellen.

Design & drie cameralenzen

Op designvlak lijkt er niet veel te veranderen. Zo zou Apple zich voor het design baseren op de iPhones van afgelopen jaar. Wel zouden er in plaats van twee, drie camera’s te vinden zijn op de topmodellen. Hierdoor zou de camerabehuizing vierkant zijn. De camerabult zou ook minder ver uitsteken dan voordien.

Advertentie

De duurste twee modellen zouden dus gebruik kunnen maken van drie cameralenzen, iets wat de concurrentie al langer aanbiedt. De drie lenzen zouden betere foto’s bij weinig licht mogelijk moeten maken en verbeterde portretten. Het goedkoopste model zou in plaats van één lens, nu ook twee lenzen krijgen. Op een nieuw design is het dus ongetwijfeld wachten tot 2020.

Logo naar het midden & draadloos ondersteunen

Een nieuw gerucht is dat Apple zijn vertrouwde logo zou verplaatsen op de nieuwe iPhones. Zo zou het logo in het midden van het toestel komen, zodanig dat het duidelijk wordt waar je jouw AirPods of Watch moet neerleggen. De nieuwe toestellen zouden dus andere apparaten kunnen voorzien van elektriciteit, zodanig dat je jouw accessoires onderweg kan opladen.

Archiefbeeld

Technologie: 5G?

Klassiek gezien voorziet Apple zijn nieuwste toestellen steeds van een splinternieuwe processor. Dat wordt ditmaal de A13-chip, deze zou vergezeld worden van een co-processor om te helpen bij augmented reality-toepassingen. Vertrouwde technologie zoals Face ID blijft op de nieuwste iPhones, al zou het nu mogelijk zijn om ook het toestel te ontgrendelen wanneer deze plat op tafel ligt.

Voor 5G lijkt het nog iets te vroeg. De snellere datatechnologie wordt pas in 2020 verwacht. Wel zou WiFi 6 zijn intrede maken.

Prijzen

Advertentie

Aan de prijzen zal er vermoedelijk weinig veranderen. Zo zal het instapmodel, met LCD-scherm vermoedelijk beschikbaar zijn vanaf 859 euro. De duurdere versie met OLED vanaf 1159 euro en de Max versie vanaf 1259 euro.

Volg voor meer