Goed Nieuws: Royal baby, WK vliegtuigjes werpen en meer

Elke dag lezen we in het nieuws hoofdzakelijk verschrikkelijk negatief nieuws. Hoewel het uiteraard belangrijk is om over al die zaken op de hoogte te zijn, kan het je gemoederen naar beneden halen. Daarom besloot ik om deze week eens op zoek te gaan naar het goed nieuws, want ik weet dat het bestaat. Het was een hele opdracht, maar het lukte me toch om enkele positieve nieuwsfeiten te vinden.

Koninklijke baby

Advertentie

Beginnen doen we in aan de overkant van de Noordzee in Groot-Brittanië. Daar werd op maandag 6 mei het nieuwste lid van de koninklijke familie geboren. Hertogin Meghan Markle, vrouw van prins Harry, beviel vroeg in de ochtend van haar eerste zoon. Het koppel koos voor de naam Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Nieuwe brandweermedewerkers Gent

Het tweede positieve nieuwsbericht komt vanuit ons eigen land. In Gent hebben op donderdag 9 mei, 67 nieuwe brandweermedewerkers de eed afgelegd. Onder hen zijn niet alleen brandweerlui, maar ook ambulanciers en technisch personeel. De laatste eedaflegging vond plaats in 2017 en de sindsdien 67 nieuwe medewerkers kregen nu eindelijk hun kans om de eed te zweren voor burgemeester Mathias De Clercq.

Stickerverkoop Rode Kruis

Zoals elk jaar verkocht het Rode Kruis Vlaanderen ook dit jaar weer stickers. Dit jaar waren er dat niet minder dan 661.000, 11.000 meer dan in 2017, het vorige recordjaar. Elk jaar vind je op de sticker een andere fantastische animatie. Dit jaar waren het de welbekende Playmobil figuurtjes die centraal stonden. De opbrengst van de actie gaat integraal naar de Rode Kruisafdelingen, zij bieden onder andere opleidingen en bijscholingen aan voor vrijwilligers.

WK vliegtuigjes werpen

Vliegtuigjes gooien, voor velen een activiteit om wat tijd te verdrijven wanneer de verveling toeslaat, maar niet voor deze twee jongemannen. Dries Feremans en Nick Bresseleers nemen het heel wat serieuzer. Zij trekken eind mei naar Salzburg in Oostenrijk om daar ons land te vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes werpen.

Dit was je portie goed nieuws voor deze week. Heb jij zelf een positief nieuwsfeitje dat je graag met iedereen deelt? Aarzel niet om het te mailen naar karen@dagelijksvanalles.be.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in