Examens overleven? Met deze tips overleef je ze gegarandeerd!

Voor de meesten zijn de examens volop losgebarsten. Enkele weken terrasjes missen, geen feestjes. Kortom de hel voor velen. Zijn er tips om de stomste weken van het jaar te overleven? Lees het hier.

1Leer het verschil tussen lezen en leren

Lezen is iets verschillend dan lezen. Probeer tijdens het studeren zoveel mogelijk te memoriseren en niet te lezen, zodat je door kan naar de volgende pagina. Fluoriseren kan helpen om het examen te herhalen. Verspil echter je tijd niet aan eindeloos fluoriseren, toch niet als je er geen tijd meer voor hebt. Beter is om echt te memoriseren.

via GIPHY

2Herhalen, herhalen, herhalen

Herhalen helpt! Als je net aan het studeren begonnen bent, is het uiteraard te laat om je leerstof meermaals te herhalen. Probeer wel minstens je leerstof twee keer te bekijken. Herhaal desnoods tot vlak voor het examen. Alle beetjes helpen.

via GIPHY

3Ondervraag jezelf

Een hoofdstuk afwerken en jezelf vragen stellen over bepaalde onderdelen helpt enorm. Probeer in je hoofd een schema te maken, met de links tussen de verschillende hoofdstukken en onderdelen. Tijdens het studeren kan het helpen om vragen die in je opkomen te noteren en aan het einde van het hoofdstuk te beantwoorden of te herhalen.

via GIPHY

4Slapen maar!

Slaap is heilig, zowel tijdens het jaar, als tijdens de examens. Je hersenen hebben tijd nodig om de leerstof te verwerken. Probeer steeds minstens zes uur te slapen.

via GIPHY

Hopelijk helpen deze tips om jouw examens. Veel succes! Nood aan ontspanning? Like zeker onze Facebook-pagina en ontdek veel meer leuks!