More

  ‘(Dis)placed Interventions’: Gentse Van Eeghem trekt met eerste zaalvoorstelling rond publieke ruimte naar Vooruit

  Advertentie

  De Gentse Elly Van Eeghem laat zich inspireren door het gebruik en het ontwerp van de stad. In 2017 richtte ze het collectief ontwerpatelier voor publieke ruimte CAMPUS op. In 2019 trekt ze met haar eerste zaalvoorstelling (Dis)placed Interventions  naar de Gentse Vooruit. Van Eeghem is als lesgever verbonden KASK School of Arts Gent.

  Wat maakt een gemeenschappelijk landschap tot een publieke ruimte? Rond deze vraag creëerde stadsresident Elly Van Eeghem een audiovisuele voorstelling met foto’s, videobeelden, maquettes, kaarten en stemopnames van bewoners en stadsplanners. Met ‘(Dis)placed interventions’ schept ze verwondering, inzicht én verwarring over de ruimtes die we als bewoners en gebruikers van de stad met elkaar delen.

  (Dis)placed Interventions is de eerste zaalvoorstelling van Elly Van Eeghem waarbij ze vertrekt vanuit de verhalen, foto’s, videobeelden, maquettes en kaarten uit diverse eerdere projecten die ze uitwerkte in de verschillende stadswijken in Gent, Parijs, Berlijn en Montreal. Daar werkte ze de voorbije zes jaar rond stadsontwikkeling en co-creatie van publieke ruimte, het ontwerp en het gebruik van de stad.
  Ze maakt individueel werk, maar ging ook vaak collectieve projecten aan met buurtbewoners, schoolkinderen of andere artiesten en makers. In de voorstelling schept ze verwondering, inzicht én verwarring over de plaatsen die we als bewoners en gebruikers van de stad met elkaar delen.


  Naaraanleiding van de première van (Dis)placed Interventions, verschijnt een gelijknamig boek dat een overzicht geeft van haar zesjarig artistiek onderzoek. Het boek is een inkijk in Elly’s werkproces en de rol van kunstenaars, die met hun verbeelding een rol spelen in stadsontwikkeling. Elly Van  Eeghem is sinds 2012 stadsresident bij Vooruit, en maakt deel uit van het Stadsatelier. Ze is verbonden als artistiek onderzoeker en lesgever aan KASK School of Arts Gent.

  (Dis)placed Interventions – do 24.01 en vrij 25.01.2019 / 20.00u / Domzaal Vooruit

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer