Brussels Airlines stelt nieuwe cabines voor: onder andere bar in Business Class

© Brussels Airlines

Brussels Airlines onthult een nagelnieuw product aan boord van haar langeafstandsvliegtuigen. Met een investering van 10 miljoen euro per toestel in een volledig nieuwe Business Class, Premium Economy en Economy Class wil de maatschappij een persoonlijke ervaring aanbieden en het gevoel van een boetiekhotel recreëren op 10 km hoogte. Het eerste toestel met het nieuwe interieur zal vanaf april operationeel zijn.

Vanmiddag onthulde Brussels Airlines zijn splinternieuwe cabines. Zowel de Business Class, Premium Economy, als Economy Class werden onder handen genomen. De nieuwe Business Class brengt een boutique hotel sfeer met een stijlvol Belgisch design, ver van een traditionele Business Class. Doorheen het hele ontwerp van de cabine weerspiegelen Art Nouveau patronen de Belgische gastvrijheid en brengen ze een verfijnde en ontspannen sfeer aan boord, consistent met wat de luchtvaartmaatschappij haar Business Class gasten op de grond aanbiedt in hun lounge ‘The Loft’ op Brussels Airport. Het tapijtpatroon is geïnspireerd op het gewelfontwerp van het historische Antwerpse Centraal Station. Beroemde Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten waren dan weer een inspiratiebron waren voor het ontwerp van de stoelstof.

© Brussels Airlines

Culinaire uitmuntendheid is een andere belangrijke eigenschap voor België. Daarom werkt Brussels Airlines elk jaar samen met een andere sterrenchef om de Business Class menu’s te ontwerpen voor langeafstandsvluchten. Ook de Belgische bier- en barcultuur wordt niet vergeten. Aan boord van elk vliegtuig kom een self-service bar met 8 bekende Belgische bieren. Daarnaast worden ook Belgische wijnen, koffie en Belgische pralines van Neuhaus persoonlijk geserveerd door de warme en vriendelijke Brussels Airlines crew.

Business Class, een boutique hotel gevoel met een Art Nouveau signatuur

De nieuwe Business Class brengt een boutique hotel sfeer met een stijlvol Belgisch design, ver van een traditionele Business Class. Doorheen het hele ontwerp van de cabine weerspiegelen Art Nouveau patronen de Belgische gastvrijheid en brengen ze een verfijnde en ontspannen sfeer aan boord, consistent met wat de luchtvaartmaatschappij haar Business Class gasten op de grond aanbiedt in hun lounge ‘The Loft’ op Brussels Airport. Het tapijtpatroon is geïnspireerd op het gewelfontwerp van het historische Antwerpse Centraal Station. Beroemde Belgische ontwerpers zoals Dries Van Noten waren dan weer een inspiratiebron waren voor het ontwerp van de stoelstof.

Dankzij de beperkte grootte van de Business Class (30 stoelen) en de unieke verspringende configuratie biedt de nieuwe Business Class een grote mate van privacy op elke plaats. Gasten kunnen kiezen tussen een enkele of dubbele zitplaats, afhankelijk van of ze alleen of met een partner reizen. Volledig aanpasbaar aan de behoeften van elke gast kan de nieuwe Business Class zetel worden omgebouwd tot een lounge sofa of een 2 meter lang bed met verstelbare hardheid. Bovendien kan het 15,6″ HD-scherm worden gekanteld om zich aan te passen aan alle zitposities en bevat het een hoogwaardige hoofdtelefoon met ruisonderdrukking.

© Brussels Airlines
Bar aan boord © Brussels Airlines

Opvallend: aan boord zullen passagiers in Business Class kunnen proeven van acht verschillende bieren in een Belgische walk-up bar aan boord. Ook aan heerlijk tafelen is gedacht, zo zullen passagiers menu’s van Belgische Michelin Star Chefs kunnen proeven.

Premium Economy, de meest ontspannende ervaring

Brussels Airlines lanceert ook een gloednieuwe reisklasse. De nieuwe Premium Economy Class is volledig gescheiden van de andere klassen en creëert een rustige en ontspannen omgeving met zachte paarse en blauwe kleuren. Een premium stoel met meer privacy, comfortabele kussens en een uitgebreide armleuning maken het mogelijk om ongestoord te reizen. Een 38″ stoelafstand (23% meer beenruimte in vergelijking met Economy Class), een bredere stoel met een grotere hoofdsteun en een royale 40° verstelbare rugleuning zorgen voor een ontspannen slaap. Het warme en vrolijke design met een rode touch is een handtekening van het merk Brussels Airlines. Het 13,3″ HD-scherm is een van de grootste HD Premium Economy schermen in Europa. Bovendien is er een grote tafel met AC- en USB-stekkers, om gedurende de hele vlucht productief te blijven.

Ook aan service werd gedacht. Een culinaire ervaring, een persoonlijke service en veel verwennen de passagiers in Premium Economy.

 

© Brussels Airlines

Economy Class: Warm, gul en vriendelijk

De nieuwe Economy Class cabine biedt extra comfort voor elke gast. Een speels design, geïnspireerd door de zonsopgang op de Noordzee, staat voor de warmte van de Belgische gastvrijheid. De nieuwe Economy stoel is voorzien van een ergonomische hoofdsteun met verstelbare neksteun die meer privacy biedt. Een verstelbare rugleuning, een persoonlijke USB-poort en een ruime keuze aan entertainment en spelletjes op een 10.1”-scherm zorgen voor een aangename en ontspannende vlucht, terwijl iedereen kan genieten van een lekkere internationale maaltijd met aperitief en bieren, wijnen en sterke drank, allemaal inbegrepen in het ticket.

© Brussels Airlines
Volg voor meer